Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

23. 03. 2024. 18:54 >> 18:57
Čitaj mi:

ABA

Dva lica Mornara i timska igra CoL riješile pobjednika: Barani navijaju za Igokeu

Košarkaši Mornara poraženi su od Cedevita Olimpije u 24. kolu ABA lige 105:89.

Barani su pokazali dva lica u Ljubljani, u prvom su bili ravnopravni protivnik, u drugom pak dosta grešaka, neiskorištenih šuteva ali i indolentnosti u odbrani budući da su se igrači domaćih često nalazili slobodni, otvorenog šuta, što su na kraju i kaznili.

Mornar je odlično otvorio meč, najviše zahvaljujući Aleksi Gavriloviću koji je u uvodnim minutima sproveo "one man show" akciju sa 14 od 18 prvih poena Barana.

Sve što je centar rođen u Francuskoj uputio ka košu u tim trenucima, bilo sa niskog posta, iz prodora, sa perimetra, sa linije za tri poena, ušlo je u koš domaćih.

Nakon što je on izašao da predahne, igru Mornara je preuzeo Markus Veders.

"Zmajevi" su odgovorili na ovo dobrim partijama Alena Omića i Di Džej Stjuarta koji su držali balans i meč u egalu.

Nakon prvog poluvremena, međutim uslijeido je pad u igri Barana u kojem nažalost više nije bilo povratka u meč.

Nije tako izgledalo na samom početku kada je Dan Martin vezao osam poena za svoj tim, ali onda se probudio Jaka Blažić koji je bio nosilac rezultatskog bijega Ljubljančana. Vezao je veteran 13 poena, podijelio četiri asistencije u tom periodu, od kojih ona posljednja u trećoj četvrtini za Stjuarta koji je pogodio trojku, je najavila da Mornar ipak neće stići do treće pobjede u "Stožicama".

Probao je u zadnjoj dionici Veders da drži svoju ekipu prodorima sa dosta kontakata od strane protivničkih igrača, ali Cedevita Olimpija je i tada nastavila da traži uspješno rupe u odbrani, i trojkama Dragića praktično odlučila pobjednima na četiri minuta do kraja meča.

Gavrilović je odigrao svoj najbolji meč u ABA ligi sa 26 poena (9/10 za dva poena, 2/5 za tri), uz sedam skokova, Veders je imao dabl dabl učinak sa 24 poena i 10 skokova, Dan Martin je dao 17 i imao šest podijeljenih asistencija.

Kod Cedevita Olimpije Alen Omić na kraju najefikasniji sa 20 poena i šest skokova. Blažić je na kraju "koketirao" sa tripl dabl učinkom jer je imao 18 poena, devet asistencija i osam skokova, Stjuart je dao 17, Kobs 15 poena.

Na kraju Cedevita Olimpija je imala čak 37 asistencija, čak 20 više od Mornara.

Barani će večeras da navijaju za ekipu Igokee, kako bi pobjedom tima iz Laktaša zadržali pobjedu više od Krke.

U narednom kolu oni dočekuju Borac iz Čačka dok Krka dočekuje upravo Cedevita Olimpiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније