Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Nikola Nikolić

24. 03. 2024. 18:58 >> 19:09
Čitaj mi:

ADMIRALBET ABA LIGA

SC Derbi stao na korak od nove senzacije, Partizan se provukao

Sedam dana pred obračun sa Budućnost Volijem, koji će odlučivati o 2. mjestu pred plej-of AdmiralBet ABA lige, Partizan se provukao u „Morači”.

SC Derbi je odigrao odličan meč, predvođen košgeterski raspoloženim Obrijem Dokinsom i sjajnim asistentom Bornom Kapustom dugo stvarao probleme učesniku Evrolige, ali je ipak izgubio 84:78.

Utakmicu na kojoj je dva puta nakratko nestajalo svjetlo u „Morači”, a jednom oslabilo, dok se zbog nevremena gubio i TV signal, gosti su riješili sredinom posljednje četvrtine, kada su serijom 15:4 otišli na plus 13 (82:69). 

Time su se „crno-bijeli” izjednačili sa Budućnosti na 2. mjestu pred veliki derbi posljednjeg dana marta u glavnom gradu Crne Gore, dok šampionu ABA2 lige iz sezone 2020/2021. ostaje nada da u posljednja dva kola može do plej-ofa.

Konkurent mu je Split, sa kojim je izjednačen sa po 11 pobjeda i 13 poraza, ali ima bolju međusobnu koš-razliku. Doduše, ima i malo teži raspored - sljedećeg vikenda gostuje Crvenoj zvezdi, pa je domaćin u gradskom derbiju, dok Dalmatince čeka gostovanje Megi i duel sa Zvezdom na Gripama.

Tim Željka Obradovića je bolje krenuo, iz prva dva napada dao pet poena, ali su „studenti” po ko zna koji put pokazali da ih ne plaši ime rivala.

Već u 4. minutu su stigli do prvog vođstva (10:9), kada što je Emir Hadžibegović iskoristio dva od tri bacanja nakon faula Bruna Kabokla, a na 13:14 su imali novi odgovor.

U tim trenucima je blistao Obri Dokins, koji je ubacio 10 od prvih 19 koševa svog tima, uključujući i sjajno zakucavanje, koje je natjeralo Obradovića na tajm-aut.

Nakon minuta odmora su „crno-bijeli” izgubili loptu, a Vasilije Baćović dao koš i dodatno bacanje za 22:14.

Luka Bogavac je na startu 2. četvrtine dao trojku za maksimalnih plus devet (29:20), koje je sjajnim potezom vratio Baćović (33:24), pa je Obradović potrošio i drugi, posljednji tajm-aut u 1. poluvremenu na čak sedam minuta i 41 sekundu do odlaska na veliki odmor.

Igor Drobnjak je promašio polaganje za plus 11, nakon čega se evroligaš konačno probudio i počeo da igra nešto u napadu. Naruku su mu išli i promašaji domaćih, kojem su uzaludnu bili vezani ofanzivni skokovi, jer nikako nisu uspijevali da koriste ni zicere.

Zbog toga je prednost nestala, pa je Dejan Jakara „ispucao” oba tajm-auta nakon što je Partizan izjednačio na 33:33.

Podgoričani su, ipak, do poluvremena zaigrali bolje, a na veliki odmor otišli sa vođstvom 41:38, nakon novog sjajnog zakucavanja Dokinsa.

To mu je bio 12. poen, a zanimljivo je da niko iz protivničkog tima nije imao preko pet.

Jakara je, zanimljivo, prvi tajm-aut u 2. poluvremenu iskoristio nakon svega 73 sekunde, poslije tri sjajne reakcije Balše Koprivice, koji je prvo blokirao Matea Drežnjaka, potom upisao ofanzivni skok i zakucao za preokret na 41:42.

Dokins je pogodio za 44:42, ali je Koprivica nastavio dominaciju i sa šest vezanih poena vratio rekordnih plus pet svom timu (49:44), da bi Džejms Naneli dao trojku za 52:46.

Naneli je početkom posljednje dionice prvi put donio sedam razlike (65:58), SC Derbi prišao na 67:65, ali to je bilo sve. Jakarin tim je promašio previše slobodnih bacanja i prokockao mnogo napada, pa je Partizan sve riješio na početku 38. minutu, kada je Koprivica zakucao za 80:69.

Korpulentni centar je potom otvorio reket Kevinu Panteru za lagano polaganje za rekordnih plus 13 (82:69) 

SC DERBI - PARTIZAN 78:84 (26:20, 15:18, 17:25, 20:21)

Podgorica - Dvorana „Morača”. Gledalaca: 1.000. Sudije: Javor (Slovenija), Radojković, Kardum (Hrvatska).

SC Derbi: Bogavac 9, Pavlićević, Vučeljić, Hadžibegović 9, Baćović 8, Ivišić 9, Dokins 21, Drobnjak 5, Drežnjak 7, Todorović, Kapusta 7, Mirković 3.

Partizan: Smit, Koprivica 20, Panter 16, Smailagić 7, Jaramaz 2, Naneli 17, Trifunović 2, Anđušić 5, Doužer 5, Ponjitka 2, Kaminski 4, Kaboklo 4.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније