Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

26. 03. 2024. 10:45 >> 10:45
Čitaj mi:

skandal u nba ligi

Porter pao zbog namještanja na kladionici

Košarkaš Džontej Porter sklonjen je iz sastava Toronto Reptorsa, pošto se našao pod istragom usljed određenih nepravilnosti u klađenju koji su zailježeni u posjlednjih nekoliko mjeseci.

Pod sumnjom su se našle opklade na mečeve koji su odigrani 26. januara i 20. marta, a koje se odnose na broj poena Portera, inače starijeg brata Majkla Portera Džuniora koji zajedno sa Nikolom Jokićem nosi dres Denver Nagetsa.

Na utakmici Toronta i Los Anđeles Klipersa  odigrana 26. januara, došlo je do povećanog interesovanja za klađenje na opciju da će Porter zabilježiti manje od 5,5 poena, 4,5 skokova i 1,5 asistencija.

Te noći, Porter je na parketu proveo samo četiri minuta prije nego što je napustio igru zbog povrede oka koju je zadobio četiri dana ranije u utakmici protiv Memfis Grizlisa.

Utakmicu sa Klipersima završio je bez poena, uz tri skoka i jednu asistenciju.

Slična situacija ponovila se 20. marta u meču sa Finiks Sansima kada je Porter meč završio bez poena, uz samo jedan pokušaj ka košu i uz dva skokva, a sportske kladionice su kao granicu na ovom meču za Potera postavile 7,5 poena i 5,5 skokova.

Sljedećeg dana, "Draftkings Sportsbuks" je izvijestio svoje korisnike da su opklade na Portera donijele najveću zaradu kladioničarima od svih ponuđenih opcija za klađenje u NBA ligi, baš kao što je to bio slučaj i u meču sa Klipersima. To je probudilo sumnju da je košarkaš kanadskog tima uključen u nezakonite radnje, pa je protiv njega pokrenuta istraga.

Džontej Porter ima dvosmjerni ugovor sa Reptorsima po kome zarađuje 415.000 dolara, a u subotu je propustio meč Toronta sa Vašington Vizardsima zbog, kako je navedeno, privatnih problema.

Takođe, neće ga biti ni u meču sa Bruklin Netsima iz istog razloga, a američki mediji sada otkrivaju da je pravi razlog njegovog izostanka istraga pod kojom se nalazi. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније