Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

17. 09. 2014. 14:01 >> 14:07
7

FIBA RANG LISTA

CG u društvu Mozambika, Sirije, UAE...

Na najnovijoj rang listi FIBA, objavljenoj po završetku Mundobasketa u Španiji, Crna Gora zauzima nezavidnu 74. poziciju, iza selekcija zemalja čija imena nikada ne bi povezali sa igrom pod obručima, poput Mozambika, Uzbekistana, Djevičanskih ostrva, Bahreina...

"Crveni" su tu poziciju zauzimali i na prethodnoj listi, a ni na listi najboljih evropskih selekcija nijesu mijenjali poziciju, ostali su na 26.

U vrhu nije bilo promjena, Amerikanci su se osvajanjem šampionata svijeta učvrstili na čelu, Španija je druga, a slijede Argentina i Litvanija.

Najveći skok među prvih 10 zabilježila je Srbija, koja je zahvaljjujući srebru iz Španije popravila svoj plasman za četiri pozicije i sada je 7. selekcija svijeta. Medalja sa Mundobasketa popravila je rang i Francuzima koji su napredovali tri mjesta i sada su peti.

Rusija koja nije učestvovala na SP zadržala je šesto mesto.

Najveći pad zabilježili su Italijani, koji su pokvarrili svoj plasman na listi za 14. pozicija u odnosu na prethodnu, pa su sada 36. selekcija planete.

Od ostalih reprezentacija iz bivše Jugoslavije, Hrvatska se nalazi na 12. mjestu FIBA liste, Slovenija je 13, Makedonija je 32, a Bosna i Hercegovina 57.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније