Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

16. 10. 2014. 08:51 >> 08:49

ĐORĐEVIĆ ZA BHT1

Fer plej mi je zvijezda vodilja

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Saša Đorđević, kazao je da su se posljednjih godina mladim ljudima na našimi prostorima servirale vrijednosti koje su suprotne od sportskih.

 

 

Đorđević je ocijenio da su antagonizam među narodima, dueli, mržnja, različitosti u religijama i narodima potencirane do ekstrema koji je doveo do jednog društva koje nije  imalo vrijednosti one koje ima.

"Vrijednosti u sportu da smo svi jednaki u smislu jedan prema drugome tako bi isto trebalo da bude i u životu. Život jeste jedno veliko takmičenje  i biće uvijek za mene sigurno", rekao je Đorđević u intervjuu za BHT1.

Smatra da je fer igra " kompleksna riječ u sportu".

"Taj neki fer plej je moja zvijezda vodilja i jako držim do toga da nikada nikom ne priznam prije odigrane utakmice da je bolji od mene ili  na kraju krajeva da je bolji čovjek, ali teren ne laže", rekao je on.

Na Svjetskom prvenstvu za reprezentaciju Srbije najvažnije mu je bilo jedinstvo.

"I emocija koju smo uspjeli da uzajamno pružimo jedni drugima. Mi koji smo postavili postulate pravila igre i koji smo vodili igrače kroz cio taj proces, kroz cio taj put, nekih dva i po mjeseca. Uspjeli smo da se pokažemo, upoznamo, da upoznamo igrače da ih otvorimo i da se otvorimo ka njima", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније