Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 12. 2014. 08:55 >> 08:51

RONDO DEBITOVAO ZA MAVSE

NBA: Nastavljena agonija Niksa

Košarkaši Njujork Niksa ni sinoć nijesu došlči do pobjede, na svom parketu poraženi su od Finiksa pa sada imaju očajan skor od 5-24 u tekućoj sezoni. Crnogorski košarkaši sinoć nijesu igrali.

Finiks je slavio u Medison Skver Gardenu sa 99:90, a bljirirao je rik Bledso sa 25 poena i 10 skokova. Ajzea Tomas je dodao 22 poena i po 3 skoka i asistencije, dok je u ekipi Njujorka najbolji igrač bio Karmelo Entoni sa 25 poena i 11 skokova, a pratio ga je Hose Kalderon koji je upisao 21 poen i 5 skokova.

Dalas je na svom parketu bio bolji od San Antonija (99:93). Aktuelni šampion igrao je bez četiri startera Tima Dankan, Manua Đinobilija, Tionija Parkera i Leonarda, a nisu igrali još Tijago Spliter i Deni Grin.

Dalas je bio znatno pojačan, Rajon Rondo je sinoć odigrao prvu utakmicu za Mavse nakon dolaska iz Boston Seltiksa, odlično je progiravao nove saigrače, imao je 9 asistencija, ali nije se proslavio kada su šutevi u pitanju. Meč je završio sa samo šest poena, pogodio je tri od sedam pokušaja za dva, a za tri poena šutirao je samo jednom i to bezuspješno.

Glavnu ulogu odigrao Monta Elis koji je ubacio čak 38 poena (lični rekord sezone), a njegovi koševi su i bili presudni na dva minuta do kraja susreta kada je Dalas otišao na "+5". Kod Sparsa, Marko Belineli je dao 21 poen, Aron Bejns 16, a Met Boner i Kori Džozef po 14 poena.

Klipersi su tek u nastavku slomili otpor Milvokija. baksi su imali prednost nakon dvije četvrtine, ali je onda proradila čitava petroka tima iz Los Anđelesa. Pol je ubacio 27 poena, Grifin 24, a Džej Džej Redik 23 poena. U ekipi Milvokija, podbacili su Džej Mejo i Brendon Najt, koji su zajedno postigli svega 11 poena, ali su se istakli Janis Antetokumpo sa 18 poena i Dadli i Bejls sa po dva poena manje.

Lamarkus Oldridž je predvodio Portland do pobjede nad Nju Orleansom od 114:88. Blejzersi su tokom meča imali i do 34 poena prednosti, a Oldridž je meč završio sa 27 poena, 12 skokova, dve asistencije i tri ukradene lopte, dok je Lilard ubacio 17 poena, jedan više od Krisa Kamana. Kod Pelikansa, najsvjetlija tačka bio je Ostin Rivers sa 21 poenom, dok je Entoni Dejvis igrao ispod očekivanja, postigavši sedam poena.

Atalanta je zahvaljujući šutevima sa spoljnih pozicija savlalaa Hjuston sa 104:97. Istakao je Kajl Korver koji je postigao 22 poena (4/8 za tri), a dobru partiju pružio je i Demar Kerol, koji je ubacio 13 poena (3/5 za tri).

"Rakete" su dominirale reketom ali to im nije pomoglo da izbjegnu poraz. Dvajt Hauard je trudio koliko je mogao, dao je 19 poena i sa 11 skokova upisao dabl-dabl, kao i Džejms Harden koji je upisao 18 poena i 14 asistencija, ali nedostala im je podrška jednog od najboljih igrača u timu, Džefa Tiga.

Denver je bio jači od Indijane 76:73, a Šarlot od Jute 104:84.

Rezultati:

Šarlot - Juta 104:86
Nju Orleans - Portland 88:114
Hjuston - Atlanta 97:104
Dalas - San Antonio 99:93
Denver - Indijana 76:73
LA Klipers - Milvoki 106:102

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније