Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ sportklub.rs ]

20. 04. 2015. 22:32 >> 22:54

IVANOVIĆ SRUŠIO CSKA

Fener izbacio evropskog šampiona

Košarkaši Fenerbahčea obezbijedili su plasman na finalni tunir Evrolige koji se igra u Madridu. Fener je pobijedio Makabi sa 75:74 (65:65) nakon produžetka u Tel Avivu, pa će Željko Obradović imati priliku da stigne do devete titule u eltinom takmičenju. Izabranici Duška Ivanovića uspjeli su uz podršku navijača da produže seriju. Smanjili su rezultat u pobjedama na 1-2, pobijedivši moskovski CSKA 86:85.

 

Prvo poluvreme je blago rečeno bilo čudno. Makabi je uz ogromnu podršku navijača djelovao nesalomivo u prvoj dionici. „Ponos Izraela“ je ovaj period igre dobio sa 20:13 i djelovalo je da sigurnim koracima ide ka rezultatu 1-2 u seriji. Sa takvim epilogom se nijesu složili puleni Željka Obradovića. Pojačali su stepen agresivnosti u odbrani, nišanske sprave je naštelovao Nikos Zizis podršku su mu pružili Gaudlok i Erden, Fener je ovaj period igre dobio sa 24:11. Na semaforu je pisalo 31:37 i u tom trenutku momci iz Istanbula su bili jako blizu plasmana na finalni turnir.

Još bliži su bili tokom treće dionice. Uspjeli su sjajnom odbranom da zaustave nalete Makabija, a s druge strane Gaudlok je igrao simultanku sa odbranom rivala. Uoči posljednje dionice tim iz Istanbula je vodio sa 50:45. Veliki doprinos dobroj igri Fenerabhčea davali su Nemanja Bejlica (5 poena i 6 skokova) i Bogdan Bogdanović (8 poena, 2 skoka).

Međutim, momci iz Tel Aviva nijesu slučajno „Ponos Izraela“ niti aktuelni šampioni Evrope. Uspjeli su da stignu do izjednačenja, uspjeli su da stignu do dramatične završnice. Na nešto više od tri minuta prije kraja bilo je jasno da slijedi rovovska borba za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Na samo 60 sekundi prije kraja na semaforu je pisalo 63:63. Gaudlok je bio dva puta neprecizan, a Aleksander je iz ofanzivnog skoka i monstruznog zakucavanja doveo Makabi u vođstvo – 65:63. Nedugo zatim spektakularno zakucavanje Veselog uz faul, ali promašio je slobodno bacanje -65:65, pokušao je Pargo ali se igrao produžetak na radost svih zaljubljenika u košarku jer je okršaj bio vrhunski.

Rat je nastavljen i tokom produžetka. Igralo se po principu poen za poen. Rendl je pogodio dva penala za plus jedan na samo 15 sekundi pre kraja. Fener je krenuo u posljednji napad lopta je stigla do Gaudloka koji je nevjerovatno lako pogodio za plus jedan Fenera. Ostalo je još sedam sekundi. Pokušao je Pargo, ali nije uspio.

Poslije tiule sa Partizanom, Huventudom i Realom, uz pet titula sa Panatinaikosom, Obradović ima priliku da do trona stigne i sa Fenerom.

MAKABI: Pargo 21, Hajns 5, Smit 8, Rendl 18, Linhart 5, Tajus 6, Koen, Ohajon 2, Harari, Lendsberg, Skorcijanidis 4, Aleksander 2.

FENERBAHČE: Gadulok 16, Zizis 16, Bjelica 5 (6-1, 2-1,6sk), Erden 6, Mahamotglu, Bogdanović 8 (4-1, 6-2, 3 sk), Cetin, Savaš 2, Žorić 1, Veseli 15, Sifahi, Preldžić 7.

Siguran učesnik finalnog tunira je CSKA, čuli smo mnogo puta u proteklom period. Ali postavlja se pitanje da li je zaista tako? Panatinaikos koji je doživio dva ubjedljiva poraza u Moskvi, ne pomišlja na predaju. Izabranici Duška Ivanovića uspjeli su uz podršku navijača da produže seriju. Smanjili su rezultat u pobjedama na 1-2. Da li će CSKA u meču koji je na programu u srijedu izboriti plasman na finalni turnir koji se igra u Madridu ili ćemo gledati odlučujući peti meč u Moskvi teško je procijeniti u ovom trenutku. PAO je na svom terenu slavio sa 86:85.

CSKA je dobio prvu dionicu sa 20:14, a PAO drugu sa istim rezultatom. Uslijedio je rat nerava, žestoka borba koja je radovala sve istinske zaljubljenike u košarku. Stigla je naravno i neizvjesna završnica. PAO je imao prednost i djelovalo je da sigurnim koracima grabi ka pobjedi. Ali, Teodosić je pogodio za 84:83 na samo 12 sekundi prije kraja. Dijamantidis je pogodio  jedno od dva slobodna bacanja, a samo koji sekund kasnije Hajnc je pogodio za 85:85. Uslijedila je nepotrebna lična greška Vimsa, na liniju penala je stao Papas. Pogodio je jedno od dva, Moskovljani su loše organizovali napad mada nijesu imali ni mnogo vremena, pa ćemo u ovoj seriji gledati četvrti meča.

PANATINAIKOS:Haralopmlulos, Borčardis, Janković 9, Focis 12, Nelson 4, Papas 25, Mavrokefalidis 8, Dijamantidis 15, Gist 11, Batista 2, Blums, Papajanis.

CSKA: De Kolo 19. Teodosić 12 (2-1, 7-2, 4-4, 5 sk, 9 as), Nikols, Džekson, Markoišvili, Korobakov, Vims 24, Voroncevič 5, Kaun 3, Hriapa 1, Hajns 10, Kirilenko 11.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније