Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ Beta ]

04. 09. 2019. 22:50 >> 23:03

ŽELI DA SE POSVETI PORODICI

Hiršer objavio kraj karijere

Jedan od najboljih skijaša svih vremena Austrijanac Marsel Hiršer saopštio je danas da završava karijeru.

On je kao razlog povlačenja naveo želju da se više posveti porodici.

"Postoji mnogo razloga za to. Moja odluka predstavlja njihov zbir. Sve je teže naći motivaciju i sve je kraće vrijeme tokom ljeta za oporavak. Srećan sam jer sam 12 godina skijao na visokom nivou, bez ozbiljnijih povreda. Vjerujem da sam imao nevjerovatno mnogo sreće, da na dva zdrava koljena mogu da se vratim kući. Pametna je odluka to što sam u ovom trenutku završio karijeru. Rado ću je se sjećati. Srećan sam zbog svega što sam postigao. Sve bih isto ponovo uradio", rekao je Hiršer, aktuelni osvajač kristalnog globusa Svjetskog kupa.

Ovaj 31-godišnji Austrijanac rekorder je po broju Kristalnih globusa – ima ih osam, pošto je bio nezaustavljiv u Svjetskom kupu od sezone 2011/12. U najjačem takmičenju ostvario je 67 pobjeda, po čemu je treći najbolji u istoriji, iza Šveđanina Ingemara Stenmarka sa 86 i američke skijašice Lindzi Von, koja je tokom karijere 82 puta stajala na najvišem stepeniku pobjedničkog postolja.

Na Olimpijskim igrama je osvojio dva zlata i jedno srebro. Najsjajnije odličje je čekao do Igara u Pjongčangu, kada je prvo trijumfovao u kombinaciji, a zatim i veleslalomu. Pored toga ima i srebro sa Igara u Sočiju četiri godine ranije u slalomu, svojoj glavnoj disciplini.

Na Svjetskim prvenstvima osvojio je pet zlatnih medalja, od čega tri u slalomu i po jednu u kombinaciji i veleslalomu, a dvaput je slavio i u timskim disciplinama s reprezentacijom Austrije, dok je osvojio je četiri srebrna odličja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније