Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ Beta/M.L.B. ]

13. 02. 2023. 06:40 >> 06:39

NFL

Kanzas Siti Čifsi osvojili 57. Superboul

Ekipa Kanzas Siti Čifsa osvojila je titulu u Nacionalnoj fudbalskoj ligi (NFL) pošto je u Glendejlu, u Arizoni, pobijedila Filadelfija Iglse sa 38:35 u 57. Superboulu.

Čifsi su osvojili drugi Superboul u posljednje četiri godine, a ukupno treći u istoriji predvođeni kvoterbekom Partikom Mahomsom koji, poslije nagrade za najboljeg igrača sezone, izabran i za MVP-ija finala.

Mahoms, koji je drugi put u karijeri podigao Lombardijev trofej, takođe je prekinuo takozvano "prokletstvo MVP-ija". On je, naime, postao prvi MVP sezone koji je igrao Superboul i koji je stigao do trofeja još od legendarnog Kurta Vornera 1999. godine.

Na drugoj strani, Iglsi i pored sjajne igre kvoterbeka Džejlena Hurtsa nisu uspeli da u svom četvrtom finalu drugi put podignu Lombardijev trofej.

Ekipa Endija Rida nadoknadila je zaostatak od deset poena na poluvremenu, a uzbudljiv Superboul rješen je osam sekundi prije kraja kada je Harison Batker pogodio fild gol sa 27 jardi.

U poluvremenu Superboula nastupila je pop zvijezda Rijana, koja je otpjevala neke od svojih najvećih hitova. Ovo je bio njen prvi nastup uživo u posljednjih sedam godina.

Superboul je sa tribina pratio veliki broj poznatih ličnosti, među kojima je bila i košarkašica Britni Grajner što je njeno treće pojavljivanje u javnosti otkako je puštena iz zatvora u Rusiji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније