Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

L.V. [ Beta ]

12. 02. 2024. 10:41 >> 10:41
Čitaj mi:

NFL

Čifsi osvojili Superboul i postali prva ekipa nakon 19 godina koja je odbranila naslov

Kanzas Siti Čifsi odbranili su titulu šampiona američkog fudbala (NFL) pošto su noćas u Las Vegasu u 58. Superboulu poslije produžetka pobijedili San Francisko Fortinajnerse 25:22.

O tome ga je obavjestio Mahoms.

"Bacio sam tačdaun ovom momku na kraju utakmice i on me je pogledao. Nije imao pojma. Rekao sam: 'Čovječe, upravo smo osvojili Superboul'. Nije imao pojma. Nije ni slavio na početku", rekao je Mahoms.

"Sada je vrijeme za slavlje", dodao je Hardman.

Mahoms je treći put u karijeri proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) Superboila i treći put u karijeri osvojio je Lombardijev trofej.

On je postao šesti kvoterbek u istoriji NFL koji je osvajao titulu tri ili više puta, dok je trener Endi Rid postao peti trener koji je tri ili više puta bio šampion.

"Uz sve nedaće koje smo prošli ove sezone da bismo ovo uradili večeras... Ponosan sam na momke. Ovo je sjajno. Legendarno. Večeras ću slaviti, slaviću na paradi, a onda ću raditi na povratku u ovu utakmicu sljedeće godine", rekao je Mahoms.

Kanzas Siti Čifsi su tako postala prva ekipa od Nju Ingland Petroitsa koja je odbranila trofej, 2003. i 2004. godine.

"Kanzas Siti Čifsi nikada nisu autsajderi. Znajte to", dodao je 28-godišnji Mahoms.

San Francisko Fortinajnersi su ostali na pet titula, a treći put su poraženi u Superboulu otkako su 1995. godine osvojili posljednji trofej.

Utakmicu su na stadionu gledale brojne svjetske zvezde iz sporta, muzike, šoubiznisa, a na poluvremenu je nastupio pjevač Ašer sa svojim gostima, među kojima su bili Ališa Kiz, Lil Džon i Ludakris.

Utakmici je prisustovalo 61.629 gledalaca, a tek drugi put u istoriji igrao se produžetak u Superbolu.

Čifsi su pobijedili tačdaunom Mekola Hardmana poslije dodavanja Patrika Mahomsa. U meču punom preokreta Fortinajnersi su na poluvremenu vodili 10:3, Čifsi su uspjeli da preokrenu na 13:10, ali su poslije toga ponovo morali da jure zaostatak i uspjeli su da izbore produžetak na 19:19.

Ekipa iz San Franciska je povela 22:19 poenima Džejka Mudija, ali je pobjedu Čifsima donio Hardman posle brzog pasa Mahomsa, za četvrti trijumf Kanzas Sitija na Superboulu, a treći u posljednjih pet godina.

Hardman nije shvatio da je ekipa pobjedila kada je uhvatio tačdaun u završnici.

"Sve mi se zamračilo čovječe. Zaboravio sam da smo zapravo pobjedili", rekao je Hardman, prenio je AP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније