Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

M. Stanojević, Radio CG

21. 02. 2024. 09:00 >> 09:24
Čitaj mi:

NAJBOLJI SPORTISTI

RK "Lovćen" i Krivokapiću priznanja Prijestonice

Najbolji sportista u Prijestonici za 2023. godinu je Filip Krivokapić iz Rukometnog kluba "Lovćen", dok je najbolji mladi sportista do 18 godina Filip Božović iz istog kluba. Rukometni klub "Lovćen" proglašen je i za najbolju sportsku organizaciju u prošloj godini.

Priznanja su im uručena na svečanosti koja je održana sinoć u Zetskom domu, a gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković je kazao da su sportska tradicija, vrhunski sportisti kao i posvećenost njihovih trenera i stručnih timova ono po čemu je Prijestonica Cetinje uvijek bila prepoznata.

"To je razlog zbog kojeg naši sportisti, kao reprezenti Cetinja i Crne Gore, trebaju biti primjer mladima i djeci, ne samo kroz svoje uspjehe, već i kroz svoje ponašanje. Osim postignutih rezultata, oni imaju posebnu moralnu obavezu da poštuju svoj grad, državu i njene simbole, jer njihova predanost ovim vrijednostima gradi pozitivne uzore za mlade generacije, jačajući osjećaj pripadnosti i odgovornosti prema zajednici u kojoj žive", naglasio je Đurašković

On je rekao da je im je cilj da klubovi sa Cetinja budu konkurentni na regionalnom i evropskom nivou, za šta su neophodni reprezentativni sportski objekti.

“U tom smjeru, ubrzo ćemo raspisati tender za izgradnju nove sportske hale, koja će ispuniti sve propisane standarde dvorana u kojima se igraju međunarodna takmičenja i omogućiti našim sportistima da budu domaćini najpoznatijim svjetskim klubovima. Očekujemo da će i projekat izgradnje gradskog stadiona biti završen u toku ove godine u saradnji sa Upravom za kapitalne projekte Crne Gore, čime će naša Prijestonica, ali i cijela Crna Gora, dobiti još jedan impozantan sportski objekat za potrebe cetinjskih kolektiva i reprezentacije Crne Gore. Kako za prethodnu, tako i za ovu godinu, planirali smo kako bismo poboljšali položaj sportskih klubova i sportista sa Cetinja, a vrijedi napomenuti i da je u prethodnom periodu obezbijeđen nesmetan rad i funkcionisanje svih sportskih kolektiva i da su isti od nivoa gašenja dovedeni do nivoa prestižnih evropskih takmičenja", ukazao je Đurašković.

Nagradu za najboljeg trenera Prijestonice u 2023. godini dobila je Ivana Vujović iz Košarkaškog kluba „Lovćen 1947“.

Najbolji sportski radnici su Stevo Knežević iz Džudo kluba „Crnogorac“ i Vesko Krivokapić iz KK „Lovćen 1947“.Za najperspektivnije mlade sportiste proglašeni su Pavle Vujović (KK „Lovćen 1947“), Vanja Kaluđerović (ŽKK „Lovćen“), Jovan Lipovina (Kik boks klub „Lovćen“), Nikola Čelebić (Džudo klub „Crnogorac“) i Ognjen Pejaković (RK „Lovćen“).

Na prijedlog Sekretarijata za obrazovanje, sport i mlade Prijestonice Cetinje, dodijeljene su i posebne nagrade i zahvalnice svima koji su dali značajan doprinos afirmaciji sporta Prijestonice u godini za koju se dodjeljuje priznanje.

Plaketu za ostvarene rezultate kao sportski trener u inostranstvu dobio je Marko Martinović, dok su posebne zahvalnice dodijeljene: Sportskom planinarskom klubu „Soko“, Draganu Gardaševiću (Triatlon klub „Lovćen“), Aleksandru Rakočeviću (Bodybuilding), Milošu Ćećanoviću (Bench press), Petru Tataru (Bodybuilding i fitness), Janku Kuzmanu (kik boks i boks), Odbojkaškom klubu „Lovćen“ i Fudbalskom klubu „Lovćen“.

U ime nagrađenih prisutnima se obratio Vuk Latković iz Rukometnog kluba "Lovćen", koji se zahvalio Prijestonici Cetinje, a nagrađenim sportistima poželio još uspješniju 2024. godinu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније