Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

26. 04. 2024. 11:00 >> 11:00
1

prijestonica cetinje

Đurašković podržao inicijativu gradonačelnice Sarajeva

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković podržao je inicijativu gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić i Rezoluciju Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici.

"Podrška Rezoluciji predstavlja znak posebnog poštovanja i žaljenja više od 8000 stradalih u genocidu u Srebrenici i poruku mira, suživota i jednakog prava na život svih, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost", kazao je Đurašković.

Iz kabineta gradonačelnika Prijestonice Cetinje podsjećaju, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić pozvala je prijateljske i pobratimske gradove da podrže Rezoluciju Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici.

„Uvaženim kolegama gradonačelnicima, svima nama koji bezrezervno tragamo za istinom, pravdom i mirom, ovo je moralna, ljudska i profesionalna odgovornost“, navela je Karić u pozivu.

Ona je podsjetila da će se o Rezoluciji raspravljati na Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda u maju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније