Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

01. 03. 2024. 12:47 >> 12:46
Čitaj mi:

ZVANIČNO

Zatvorena izložba EKO olimpijsko putovanje

Izložba EKO Olimpijsko putovanje, na kojoj je predstavljen prikaz istorije crnogorskog olimpijskog puta – od 2008. i Pekinga, do 2021. godine i Tokija, zvanično je zatvorena danas, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Izložba je bila postavljena od 26. januara u galeriji Radio Televizije Crne Gore.

Organizovanim dolascima posjetilo je 2.500 djece iz gotovo svih vrtića i predškoslkih ustanova sa teritorije Podgrice, učenici nekoliko osnovnih škola i nekoliko klubova sa mlađim kategorijama.

"Ukupno 28 različitih ustanova imalo je zakazane posjete", navodi se u saopštenju.

Obilazak je podrazumijevao polučasovnu turu sa kratkim predavanjem o olimpizmu i značaju fer-pleja, kao i priče o olimpijskim timovima Crne Gore.

"Olimpizam i olimpijski duh bili su potom i važna tema na časovima, tako da su djevojčice i dječaci na taj način mogli da shvate značaj bavljenja sportom i da se, nadamo se, bar na kratko poistovjete sa svojim sportskim idolima – našim velikim sportistima", stoji u saopštenju.

Najmlađima, koji su učestvovali u Eko olimpijskom putovanju, COK je poklonio Olimpijsku bojanku.

Izvršni direktor Jugopetrola, Vasilis Panagopoulos, kazao je da su ponosni što su bili dio olimpijske priče.

"EKO Olimpijska izložba je dragocjen resurs za obrazovanje naših mlađih generacija, razvijanje sportskog duha i promociju olimpijskih vrijednosti. Radujemo se predstojećim projektima u saradnji sa Olimpijskim komitetom, a našim sportistima želimo zdravlja i puno uspjeha tokom kvalifikacija i na Olimpijskim igrama u Parizu”, rekao je Panagopoulos.

Posjetioci su imali priliku da vide olimpijske eksponate, poput baklji, simbola olimpizma i olimpijskog pokreta, sa Ljetnjih i Zimskih Igara, fotografije olimpijskih timova Crne Gore, kao i istorijsku srebrnu medalju iz Londona 2012. godine.

"Iako se EKO olimpijsko putovanje završava, ono označava i uvod u aktivnosti koje nas čekaju na putu do Pariza", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније