Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ COK ]

04. 04. 2024. 14:51 >> 14:53
Čitaj mi:

obavezali se na razvijanje zajedničkih projekata

Potpisan sporazum između Ministarstva sporta i mladih i COK-a

Ministarstvo sporta i mladih i Crnogorski olimpijski komitet (COK) potpisali su sporazum o saradnji.

Sporazum, koji su potpisali gospodin Dragoslav Šćekić, potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar sporta i mladih, i gospodin Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, ima za cilj unaprjeđenje zajedničkih napora u promovisanju sporta, fizičke aktivnosti i angažovanja mladih.
Sporazum posebno predviđa saradnju na međunarodnim projektima, pogotovu onim finansiranim od strane Evropske unije, sa fokusom na izgradnju kapaciteta u sportskim organizacijama i promovisanje inkluzivnog učešća u sportu na svim nivoima. Ministarstvo i COK su se obavezali na razvijanje zajedničkih projekata koji će ne samo poboljšati oblast sporta izgradnjom kapaciteta, već i promovisati učešće u sportu i razvoj talenata širom zemlje.

Ministarstvo i COK će zajedno predstavljati Crnu Goru na međunarodnim sportskim forumima, konferencijama i događajima, čime će se promovisati sportska diplomatija i unaprijediti međunarodni sportski ugled Crne Gore.

Saradnja se predviđa i u istraživačkim aktivnostima u vezi sa razvojem sporta i mladih radi unaprjeđenja politika zasnovanih na dokazima i sprovođenja programa.

Osim toga, sporazum uključuje odredbe za organizovanje programa obuke, radionica i seminara usmjerenih na unaprjeđenje sposobnosti sportskih organizacija i trenera. Ova inicijativa predstavlja zajednički napor da se sport iskoristi kao sredstvo za osnaživanje mladih Crne Gore i unaprjeđenje olimpijskih vrijednosti, poput solidarnosti i zajedništva u okviru sporta.

Saradnja je svjedočanstvo zajedničke vizije obje strane za snaženje sportske kulture u Crnoj Gori koja se usklađuje sa olimpijskim vrijednostima izvrsnosti, prijateljstva i poštovanja. Ministarstvo sporta i mladih i Crnogorski olimpijski komitet imaju odličnu saradnju, a ovaj sporazum će donijeti značajne benefite sportskoj zajednici, pružajući mogućnosti sportistkinjama i sportistima da napreduju i da se Crna Gora istakne na međunarodnoj sportskoj sceni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније