Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

L.V.

17. 04. 2024. 22:46 >> 23:08
Čitaj mi:

U 86. godini

Preminuo Milutin Mico Maraš, legenda crnogorskog stonog tenisa

Jedna od legendi stonoteniskog kluba "Budućnost", i crnogorskog stonog tenisa uopšte, Milutin Mico Maraš preminuo je danas u 86. godini.

Mico je bio član "Budućnosti" nevjerovatnu 71 godinu, odnosno od samog osvicanja kluba 1953. godine pa sve do prije par godina.

"Osim mnogobrojnih medalja koje je osvajao u mladosti na nivou Crne Gore u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, Mico se poslednjih 20 godina istakao i u veteranskoj konkurenciji gdje je osvajao mnogobrojne medalje na međunarodnim veteranskim turnirima i davao primjer mlađim generacijama kako se odnosi prema sportu, borbi, fer igri", kazali su nakon tužne vijesti iz STK Budućnosti.

Oni napominju da je kontinuirano igrao kao aktivni takmičar preko 60 godina, što je rekord ne samo u ovom sportu nego i u brojnim drugim sportivima i to van granica Crne Gore.

Osim igračke, Maraš je bio i sudija, sudio je na tri svjetska šampionata u Ljubljani 1965. godine, u Sarajevu 1973. kao i u Novom Sadu 1981. godine.

Milutin Mico Maraš biće sahranjen u petak na groblju u Bijelom Polju (Zeta) u 13 časova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније