Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

M.P.

24. 04. 2024. 22:10 >> 22:11
Čitaj mi:

ZA NABAVKU SAVREMENE MEDICINSKE OPREME

Zajedno do Pariza: Aukcija sportskih rekvizita u organizaciji COK-a i RK Kotor

Crnogorski olimpijski komitet i Rotari klub Kotor, u okviru akcije "Zajedno do Pariza" organizovali su aukciju sportskih rekvizita, sa ciljem prikupljanja sredstava za nabavku savremene medicinske opreme koja će našim sportistima omogućiti bolju rehabilitaciju od povreda.

Aukcijom u Podgorici, kojoj su prisustovali brojni sportisti, sportski radnici, te ljubitelji sporta, prikupljeno je 7700 eura. Na licitaciji bila su   22 rekvizita, poput reprezentativnih i klupskih dresova naših proslavljenih fudbalera, košarkaša, odbojkaša i rukometašica, te kapice i lopte naših vaterpolista, kao i zastava Crne Gore sa potpisima svih naših takmičara sa Olimpijskih igara u Tokiju.Predsjednik COK-a, Dušan Simonović, istikao je da se radi o veoma lijepoj i humanoj ideji sa ciljem da se poboljšaju uslovi u našem sportu.

"Drago mi je što smo uz pomoć naših prijatelja iz Rotari kluba, ljubitelja sporta, nacionalnih saveza i ostalih, uspjeli da prikupimo značajna novčana sredstava kako bismo zajedničkim snagama uskoro nabavili najsavremeniju medicinsku opremu, koja će našim sportistima, omogućiti brži i bolji oporavak od povreda i na taj način olakšati im put ka Olimpijskim igrama u Parizu, ali i na ostalim takmičenjima u budućnosti", poručio je Simonović.Predsjednik Rotari kluba Kotor, Janko Racković, zahvalio je svima koji su putem aukcije ili donacije podržali ovu lijepu akciju.

"Prije svega veliko hvala svim sportistima koji su se odrekli dijela svojih uspomena i donirali svoje dresove, torbe, kape, trenerke i drugo i na taj način podržali našu priču. Hvala svima koji su učestvovali večeras na aukciji i onima koji su donirali novac putem žiro računa. Ovo je još jedna lijepa strana crnogorskog sporta i društva", kazao je Racković.Nizom sličnih akcija, u pomenute svrhe, do sada je prikupljeno više od 20 hiljada eura. Očekivanja su da taj iznos bude uvećan do 10. maja, kada će projekat biti okončan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније