Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

06. 10. 2015. 16:37 >> 16:41

OČEKUJE POBJEDU

Adžić: Nećemo potcijeniti Makedoniju

Crnogorske rukometašice sjutra protiv Makedonije počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Selektor Dragan Adžić je poručio da respektuju protivnika, ali da uprkos kadrovskim problemima očekuje pobjedu.

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore u kvalifikacijama za kontinetalni šampionat u Švedskoj igraće u četvrtoj grupi sa Hrvatskom, Makedonijom i Slovenijom.

"Nimalo laka grupa, možda i najteža do sada, jer reprezentacije iz regiona protiv nas igraju sa posebnim motivom. Protiv Hrvatske i Slovenije nemamo pozitivan skor. Očekuje nas velika borba, u martu mjesecu ćemo imati dva meča sa Hrvatskom, ali i predolimpijski turnir. To komplikuje pripremu, rad i želju da se plasiramo na oba velika takmičenja", istakao je Adžić na današnjoj konferenciji za medije.

Podsjećamo, Adžić neće moći da računa na Jadranku Radičević, Anđelu Bulatović, Sonje Barjaktarović i Suzane Lazović. Zbog toga, Adžić je natjeran da znatno podmladi ekipu.

U sastavu je čak osam juniorki, ali selekor smatra da će spoj mladosti i iskustva dati rezultat, kako protiv Makedonije, tako i četiri dana kasnije u duelu sa Slovenijom u Ljubljani.

"Uradićemo sve da nadmjestimo neigranje pojedinih igračica i da ova mladost pokaže da ima potencijal da igra u gostima, da ostvaruje pobjede i da što je možda najvažnije, naporvimo jedan krupan korak ka Evropskom prvenstvu", kazao je Adžić.

Naglasio je da dobro poznaju protivnice što će im pomoći da u meč uđu na pravi način. Kazao je da igračice koje su zdrave došle posjeduju dobru energiju i da vjeruje da će ih to pogurati da upišu pobjedu.

"Imamo sreću da veliki broj naših igrača može da igra na više pozicija u odbrani, što je jako bitno. Jedna od njih je i Majda koja može da odigra peticu u odbrani. Itana Grbić je zaslužila ovaj poziv igranjem na srednjeg beka na Evropskom prvenstvu. Tako da je tu i kao bek i kao krilo, i to je sigurno njena velika prednost ako nastavi da se razvija na ovaj način. Crna Gora će uvijek trebati igračice koje mogu da igraju na više pozicija", dodao je Adžić.

Talentovani lijevi bek Đurđina Malović i pivot Ema Ramusović igrale su na šampinatu Starog kontineta u Mađarskoj i Hrvatskoj, kako su danas poručile, ukoliko svi pruže maksimum, za ishod mečeva sa Makedonijom i Slovenijom ne treba brinuti.

"Moramo dati svoj maksimum i tada ne treba da brinemo", kazala je Jauković.

Sjutrašnji duel sa Makedonijom igra se u Baru od 19 sati i 30 minuta, uz direktan prenos na Drugom programu TVCG.

 

Prilog Srđe Dragovića, TVCG :

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније