Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Objavio: S.V.

24. 01. 2017. 22:35 >> 22:13

FRANCUSKA I NORVEŠKA MEĐU 4

Slovenija lako sa Katarom, Hrvatska izbacila Španiju

Rukometaši Slovenije, Hrvatske, Francuske i Norveške plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva.

Slovenci su lako izašli na kraj sa Katarom 32:30, sredinom drugog poluvremena su dva puta imali devet golova prednosti, a kod rezultata 32:24 su "smanjili gas" i dozvilili rivalu da ublaži poraz.

"Deželu" su nosili Gašper Marguč sa šest i Jure Dolenec sa pet golova, dok su Katara najefikasniji bili Bertran Roan sa osam i Rafael Kapote sa pet golova.

Najuzbudljiviji duel su odigrali Hrvatska i Španija, a na kraju su se radovali "kauboji" (30:29). Duvnjak i Horvat su donijeli Hrvatima plus dva 30:28, Španci su smanjili na minus jedan, a potom imali posljednji napad, ali je šut pivota Aginagalde izblokiran...

Marko Mamić je bio najefikasniji u pobjedničkom sastavu sa devet golova, dok se kod "furije" i stakao Anhel Fernandes sa sedam golova.

Domaćin prvenstva je u finišu slomio otpor Švedske. Kod vođstva Skandinavaca 26:25, Francuzi su napravili seriju 4:0 za 29:26 i rutinski priveli meč kraju 33:30.

Mae je predvodio pobjednički sastav sa devet pogodaka (sedam iz sedmeraca), Remili je dao šest, a Ludovik Fabregas pet.  Na drugoj strani najbolji je bio Džim Gotfridson sa sedam golova.

Norveška je lakše nego što to rezultat govori savladala Mađarsku 31:28, pošto je u nekoliko navrata imala i dvocifrenu prednost.

Espen Lie Hansen je nosio Norvežane do pobjede sa šest golova, a Sander Sagosen i Kent Tenesen su dodali po pet.

Kod Mađara je najefikasniji bio Patrik Časar sa 11 golova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније