Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Objavio: O.Z. ]

28. 01. 2017. 22:31 >> 23:40
8

NOVI ŠOK ZA HRVATE

Vuja osvojio bronzu sa Slovenijom!

Rukometaši Slovenije osvojili su bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, pošto su večeras nakon preokreta u uzbudljivom finišu savladali Hrvatsku sa 31:30 (13:18)

Slovenija, koju sa klupe predvodi crnogorski stručnjak Veselin Vujović, u nevjerovatno zanimljivoj završnici uspjela je da ostvari svoj najveći uspjeh u istoriji.

Hrvati su u posljednjih deset minuta ušli sa čak osam golova prednosti, ali su Slovenci ipak uspjeli da ostvare veliki preokret i šokiraju komšije.

Hrvatska je bolje počela meč u Parizu, nametnula svoj tempo i došla do sigurnog vođstva. Prednost "kauboja" u nekoliko navrata je iznosila plus 4, da bi na poluvrijeme imali pet golova prednosti (18:13).

U drugom dijleu igre Hrvati su imali velikih plus osam (24:16), ali su Slovenci u završnici drugog poluvremena zaigrali mnogo bolju odbranu i postepeno smanjivali zaostatak (za 20 minuta postigli su čak 15 golova).

Slovenija je u finišu napravila seriju 5:0 i došla do izjednačenja. Luka Šebetić je tada konačno dao gol za Hrvatsku, koja je opet povela, 30:29, ali je Blaž Janc odmah u sljedećem napadu izjednačio. Hrvatska nije iskoristila sljedeći napad, da bi Borut Maškovček 58 sekundi prije kraja doveo Sloveniju u vođstvo, prvi put od 1:0 i 3:2.

Hrvati su imali posljednji napad za izjednačenje i produžetak, ali Horvat je promašio odlučujući šut.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Marguc, Cingesar i Bezjak sa po četiri pogotka, dok su se u Hrvatskoj najviše istakli Cindrić sa sedam, Štrlek sa šest i Šebetić sa pet pogodaka.

Ovo je prva seniorska medalja Vujovića u trenerskoj karijeri na velikim takmičenjima. Slovenačkoj selekciji to je prva medalja na šampionatima svijeta, a druga na velikim takmičenjima. Ima i srebro sa Evropskog prvenstva 2004. godine.

Slovenija slavi, veliki rezultat za rukomet u toj zemlji, dok će Hrvati željeti što prije da zaborave završnicu šampionata pošto su do sinoćnje polufinalne utakmice protiv Norveške, u kojoj su izgubili nakon produžetka, imali sasvim dobro prvenstvo, a u posljednja dva meča doživjeli šokantne poraze.

Za titulu prvaka sjutra će igrati Francuska i Norveška.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније