Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Beta ]

15. 01. 2019. 19:54   >>  21:43 1

BOLJA OD KOREJE

Prva pobjeda Srbije na SP

Rukometna reprezentacija Srbije upisala je večeras prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj, pošto je u četvrtom kolu Grupe A trijumfovala protiv Koreje sa 31:29 (14:16).

Srbija je večerašnjom pobjedom zadržala teoretsku šansu da se plasira u narednu fazu Svjetskog prvenstva, ali će joj za to biti potrebna pobjeda nad Njemačkom, kao i večerašnji poraz "pancera" od Francuske.

Ekipu Nenada Peruničića do trijumfa je predvodio Vukašin Vorkapić sa sedam golova, dok je Nemanja Ilić postigao pet.

U selekciji Koreje istakao se Đongu Kang sa 12 golova, a Dongmjung Kim dodao je pet.

Srbija poslije vođstva u početnoj fazi utakmice, gotovo sve do samog kraja bila u zaostatku, često i sa tri gola, ali je u posljednjih 15 minuta igre uslijedio veliki pad Koreje koja je dosta griješila u napadu.

To je srpskim igračima omogućilo da igra brže i lakše dolazi do golova. Srbija je najveću prednost stekla na tri i po minuta prije kraja kada je povela sa 30:26.

Koreja je u finišu ipak uspjela da ublaži poraz, ali i ne da dođe do prve pobjede.

Rukometaši Brazila pobijedili su Rusiju sa 25:23.

Brazil je iznenadio favorizovane Ruse i zakomplikovao situaciju u grupi A.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније