Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Objavila M.L.B. [ Mina ]

03. 12. 2019. 08:33 >> 17:51
15

VELIKA POBJEDA

Crna Gora bolja od Mađarske

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je danas u Kumamotu selekciju Mađarske 25:23 (13:12), u utakmici trećeg kola C grupe Svjetskog prvenstva u Japanu.

Crnogorske rukometašice upisale su treći trijumf i dva kola prije kraja takmičenja po grupama obezbijedile plasman u Glavnu rundu.

U prva dva kola slavile su protiv Senegala (29:25) i Kazahstana (30:21). Izabranice selektora Pera Johansona u 24. minutu prvi put došle su do vođstva (10:9), a minimalnu prednost imale su i na poluvremenu (13:12).

Serijom od tri uzastopna pogotka u 36. razliku su uvećale na 16:13, a prednost od tri gola iznosila je i tri minuta kasnije (17:14).

Uslijedio je preokret Mađarske sa četiri uzastopna pogotka i vođstvo od 18:17 u 45. minutu.

Sam finiš pripao je crnogorskim rukometašicama, koje su u 54. povele 23:21, a prednost od dva gola imale su i u 57. minutu (24:22).

Mađarska je još jednom zaprijetila i smanjila na 24:23, ali je sve dileme riješila Katarina Bulatović za vođstvo od 25:23 i pobjedu.

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Jovanka Radičević sa osam, Milena Raičević postigla je sedam, dok je Đurđina Jauković meč završila sa četiri pogotka.

U mađarskoj selekciji istakle su se Nadin Šacl sa sedam i Viktorija Lukač sa šest golova.

Pobjedu u C grupi ostvarila je i Španija koja je slavila protiv Senegala 29:20.

Za 11 sati zakazan je duel Rumunije i Kazahstana.

Crna Gora će u četvrtom kolu, sjutra u sedam sati, igrati sa Španijom.

Plasman u glavnu rundu, nakon pet odigranih kola, izboriće tri najbolje selekcije iz grupe.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније