Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

S.V.

15. 12. 2023. 19:46 >> 19:50
Čitaj mi:

SVJETSKO PRVENSTVO

Rejštad brža od sirene, odvela Norvešku u finale

Rukometašice Norveške izborile su plasman u finale Svjetskog prvenstva, pošto su nakon produžetaka savladale Dansku u Herningu sa 29:28 (23:23, 9:14). Meč je odlučila Heni Ela Rejštad koja je postigla gol sa zvukom sirene u produžecima, a na kraju je utakmicu završila sa 15 golova.

U pobjedničkom sastavu istakle su se još Oftedal pet i Merk sa tri gola. Kod Danske, Jorgensen je postila sedam, Hansen pet, Burgard i Heindhal po četiri gola.

Danska je dominirala tokom prvog poluvremena, pa je u tom dijelu igre imala j plus šest 14:8.

Međutim, Norveška se nije predavala. Malo po malo je topila prednost, da bi na deset minuta prije kraja prišla na minimalan zaostatak. 19:20 Danska je potom na pet minuta prije kraja imala plus dva 22:20, ali nije izdržala.

Skogrand i Rejštad su vratile stvari u egal, potom je Solberg na 60 sekundi prije kraja pogodila za preokret 23:22. Međutim, Jorgensen je na četiri sekunde prije kraja iz sedmerca odvela meč u produžetke 23:23.

Poslije prvog produžetka, na semaforu je takođe bilo neriješeno 25:25. Reištad je potom postigla gol 28:27, 60 sekundi prije kraja drugog produžetka. Jorgensen je sa sedam metara  izjednačila 28:28, da bi u opisanoj završnici Rejštad sa zvukom sirene donijela pobjedu Norveškoj i plasman u finale.

U finalu, Norveška će igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog duela u kom se kasnije večeras sastaju Ševedska i Francuska.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније