Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

N.R.

17. 12. 2023. 13:41 >> 13:57
1
Čitaj mi:

NAKON POBJEDE

Grbić: Ponosna sam na sve djevojke, veliki rezultat

Nakon pobjede nad Češkom i osvajanja 7.mjesta na Svjetskom prvesntvu, rukometašica Itana Grbić istakla je da je ponosna na sve saigračice i na rezultat koji su ostvarile.

"Pa ja sam stvarno presrećna. Prvenstvo je ono što smo sve završile zdrave, a onda što smo završile s pobjedom, mislim da smo to zaslužile više nego ikad na ovom turniru. Ponosna sam na svaku curu koja je dobila šansu, koja je bila tu. Svaka, ja mislim, iskoristila svoju šansu maksimalno. I ono što je najbitnije je stvarno da smo napravili jedan nevjerojatan rezultat s potpuno novom generacijom. Kad se sjetim da smo prije dvije godine bez Džine i Milene, ali s Emom i Okom, bile 22. na svjetskom prvenstvu, dvije godine kasnije, bez sve četiri, sedme, govori u stvari koliko iz godine u godinu napreduje ova reprezentacija" kazala je Grbić.

Grbić je istakla i podršku koju je naša reprezebtacija imala tokom cijelog šampionata.

"Ponosna sam, presrećna, zahvala na ovih stvarno predivnih mjesec dana i prvenstveno zahvala na narodu našem koji nas je podržao i stvarno smo to onako osjećali ako nisu bili tu".

Jasno je sada da će Slovenija biti glavni konkurent našoj reprezentaciji u borbi za Olimpijske igre iduće godine.

"Ko god da dođe, bit će teško. Jer tri će biti evropske ekipe, od kojih dvije samo će proći dalje. Tako da moramo se spremiti ko god da dođe maksimalno. A ja nikad nisam ni sumnjala, a stvarno poslije ovog turnira mislim da niko ne treba da sumnja u ovu generaciju" istakla je Grbić.

Itana je bila jedna od najboljih na ovom prvenstvu.

"Po prvi put sam dobila tu šansu da vodim od prve do posljednje utakmice skoro 60 minuta napad. I naravno, zahvaljujući Bojani i mojim saigračicama koje me prate, ja mogu sve to nekako da stvaram te šanse i imam te neke asistencije. Ako me oni ne isprate, ako oni to ne pretvore u gol, to se ne računa. Lako je Bojanu pratiti, njene ideje i naravno uz ovakve saigračice igrati." zaključila je Grbić

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније