Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Nikola Nikolić

16. 03. 2024. 15:30 >> 17:55

PRIJATELJSKI MEČ

„Lavovi” i drugi put lako do pobjede, Kaluđerović prebrz za Gruzine

Za manje od 24 časa, rukometaši Crne Gore su dva puta savladali Gruziju na prijateljskim mečevima, ali i zadali glavobolje Vladu Šoli koga da izabere za majski baraž, kada bude morao da skrati spisak.

Nakon jučerašnjih 34:20, „lavovi” su u kombinovanom sastavu u dvorani „Verde” ponovo bili nadmoćni protiv učesnika Evropskog prvenstva i slavili 29:19.

Za ovu akciju su pošteđeni Vuko Borozan i pivoti Nemanja Grbović i Vuk Lazović, pa je hrvatski stručnjak imao prostora da pruži šansu drugima da se nametnu. Uzgred, danas je odsutan bio i Nebojša Simić, pa su po 30 minuta podijelili Nikola Matović i Haris Suljević.

Od Šolinog dolaska se najviše popravio status u reprezentaciji Vasilija Kaluđerovića, a on je i danas pokazao da bi mogao da bude nosilac igre nacionalnog tima u godinama koje dolaze.

Bek kuvajtske Al-Kadsije je dao prva četiri gola za „lavove” i u 8. minutu donio prvu prednost svom timu (4:3). Ubrzo su Stefan Čavor i Luka Radović donijeli plus tri (7:4), da bi Vojislav Vukić iz kontre povisio na 11:6 u 22. minutu.

Da između stativa nije stajao raspoloženi Zurabi Cincadze, te da krila nisu puno promašivala (1-6 u 1. poluvremenu), razlika je već do velikog odmora mogla da bude dvocifrena. Zna se da u rukometu odbrane golmana podignu samopouzdanje cijeloj ekipi, pa su Gruzini prišli na 11:9.

Tada je 19-godišnji Milorad Bakić pokazao kakav je talenat, preskočio blok rivala i majstorski zatresao mrežu za 12:9, na sličan način mu je ubrzo odgovorio Kaluđerović, da bi Filip Vujović iz kontre vratio plus pet (15:10) pred kratkotrajan odlazak u svlačionice.

Šola je u 1. poluvremenu probao ono što je uveo još od svog debija u martu prošle godine protiv Slovenije, jer je Branka Vujovića koristio na poziciji srednjeg beka, a na desnoj strani dao šansu Čavoru i Ristu Vujačiću.

U nastavku se as Hanovera preselio na svoju ustaljeno mjesto, ulogu organizatora igre preuzeo Filip Krivokapić, a opet je Kaluđerović bio u centru pažnje, jer je donio rekordnih sedam razlike (17:10) u 36. minutu.

Muke s desnog krila, međutim, nisu prestajale (Vukić i Luka Radović u jednom trenutku zajedno dali dva gola iz 10 pokušaja, i to oba iz kontri), pa su Gruzini prišli na 17:13.

To je bio posljednji trzaj gostiju, a Crna Gora je sa tri vezana pogotka u 47. minutu otišla na maksimalnih plus osam (23:15).

U finišu je na terenu bio trio Lovćena - Krivokapić, Luka Vujović i Milorad Bakić, njegov brat Aleksandar, Vujačić i Luka Radović, ali gosti nisu mogli da priđu na manje od sedam razlike. Šta više, stariji od braće Bakić je pogodio za plus devet (25:16), a Vujačić ih vratio sa dva gola u situaciji kada je njegov tim imao igrača manje.

Na dva minuta do kraja, Čavor je donio dvocifrenu prednost (28:18), a tačku su akcijom stavila dva Bakić za konačnih 29:19.

Kaluđerović je bio najefikasniji igrač meča sa devet golova, Vujačić je dao četiri, Branko i Miloš Vujović po tri, dok su golmani sakupili 12 odbrana - Matović i Suljević po šest.

Ovom pobjedom je završena EHF sedmica za „lavove”. Sljedeće okupljanje je početkom maja, kada će se igrati baraž za Svjetsko prvenstvo.

Rival će najvjerovatnije biti Italija, koja je na prvoj utakmici u Haseltu savladala Belgiju 29:25, a revanš je sjutra u 18 časova u Peskari.

Prvi meč baraža će se igrati 8. ili 9. maja u gostima, tri dana kasnije domaćin će biti „Morača”.

CRNA GORA - GRUZIJA 29:19 (15:10)

Podgorica - Dvorana „Verde”. Gledalaca: 300. Sudije: Drobnjak i Rovčanin (Crna Gora). Sedmerci: Crna Gora 3 (3), Gruzija 4 (3). Isključenja: Crna Gora 14, Gruzija 6 minuta.

Crna Gora: Matović (šest odbrana), Suljević (pet odbrana), A. Bakić 2, Dragašević, M. Vujović 3 (3), Čavor 2, Ćorsović 1, B. Vujović 3, M. Radović, F. Vujović 2, Vukić 1, Kaluđerović 9, L. Vujović, M. Bakić 1, L. Radović 1, Vujačić 4, Krivokapić. 

Gruzija: Cincadze 1 (osam odbrana), Nikabadze (tri odbrane), Lapijašvili 1, Rustamov 2 (1), Arešidze, Kbilašvili 4 (2), Melijava, Gogoladze 1, Arsenašvili 1, Helisupali 1, Gogova 2, Ahalbedašvili, G. Grišikašvili, D. Grišikašvili, Dihamindžija 4, Simonija 2.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније