Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

G.Radević

08. 05. 2024. 16:06 >> 18:04
Čitaj mi:

BARAŽ ZA SP

Šola i Vujović: Pravi pristup recept za pobjedu nad Italijom

Crnogorski rukometaši, letom iz Tirane, oko podne doputovali su u Bari, koji će im naredna dva dana biti baza uoči prvog meča baraža za Svjetsko prvenstvo sa Italijanima. Utakmica se igra u 30 kilometara udaljenom Konversanu, u kojem će "Azuri" biti domaćini poslije osam godina i nadaju se da će uz pomoć 4000 navijača stići do pobjede.

Italijani 26 godina čekaju plasman na neko veliko takmičenje, za razliku od ostalih loptaških sportova, u rukometu im je sam plasman kao medalja, jer do sada su igrali samo na po jednom šampionatu svijeta i kontinenta.

“Znamo koliko nam je važna prva utakmica. Planiramo da pred sjajnom rukometnom publikom u Konversanu damo sve od sebe da pobijedimo, kako bi imali lakši revanš u gostima. Posljednjih godina radili smo na stvaranju tima i prepoznatljive igre, uključili mnogo mladih igrača i sad je vrijeme da pokažu kvalitet”, kazao je za sajt rukometne federacije Italije, selektor Rikardo Trilini.

Na putu do baraža eliminisali su Tursku i Belgiju, ali u dvomeč sa našom selekcijom ulaze kao autsajderi. Ipak, u crnogorskom taboru su oprezni u izjavama, jer su u sličnoj situaciji bili prije dvije godine protiv Grčke, pa su u Atini u finišu gubili sa pet golova razlike, na kraju izvukli minus dva. Italijani imaju bundesligaškog golmana Ebnera, sjajnog pivota Parizinija koji je već 10 godina u Francuskoj, gdje dugo igraju i braća blizanci Mengon.

"Oprezni smo, znamo sve o njima. Pratili smo utakmice koje su igrali u prethodnom periodu protiv jakih rivala, gdje su bili veoma motivisani. U tim mečevima su igrali kvalitetnije nego protiv Belgije. Moramo da osvijestimo igrače, koliko je komplikovano igrati protiv takvih ekipa. Očekujem pobjedu, jer smo kvalitetniji od Italijana. Ukoliko pristup bude pravi, trijumf neće izostati", kazao je naš selektor.

Naš selektor Vlado Šola sa planiranog spiska ne može da računa na povrijeđenog Čepića. Branko Vujović je nakon pregleda koljena magnetnom rezonancom potpuno spreman za sjutrašnju utakmicu.

"Imam modricu, malo je bolno, ali ništa strašno. Mislim da je pravi pristup ključ za pobjedu u ovom meču. Oni će sigurno dati maksimum, jer ako ne izvuku povoljan rezultat, znaju da će teško da nas dobiju u "Morači", istakao je naš bek.

Konversano je inače perjanica italijanskog rukometa, ima sedam šampionskih titula, posebno se pamti ona sa čuvenim trenerom Linom Červarom, Igorom Vorijem i našim Blažom Lisičićem, osvojena 2003. godine. Sa tim klubom dvije titule ima i crnogorski trener Branko Dumnić, a dres Konversana nosili su aktuelni članovi Sirakuze i šampiona Fasana, Marko Bobičić i Željko Beharević.

Meč u Konversanu igra se u četvrtak od 20 sati, uz prenos na Drugom programu TVCG, sudiće Švajcarci Salah i Bruner. Revanš je u nedjelju u SC Morača u 17.30.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније