Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

01. 06. 2015. 16:30 >> 16:24
1

NA DOBROM PUTU

Obradović: Vjerujem u pobjedu protiv Srbije

Najbolji crnogorski rukometaši pripremaju se za finiš kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo, koje će se od 17. do 31. januara 2016. održati u Poljskoj.

Izabranici selektora Ljubomira Obradovića 10. juna će odmjeriti snage sa selekcijom Srbije u Baru, a četiri dana kasnije, u posljednjem kolu Grupe 4, sa Islandom u Rejkjaviku.

Selektor Obradović je kazao da je Crna Gora na dobrom putu i da za sada sve ide zacrtanim ciljem.

"Sve ide po planu. Bilo je opterećenje pobijediti Izrael i u gostima i kod kuće, bilo je opterećenje pobijediti Island, ali smo sve to uspjeli. Sa opterećenjem mora da se živi ako želimo na EP.Neophodna nam je pobjeda protiv Srbije, a potom idemo na Island da igramo, da se momci kale", izjavio je selektor Ljubomir Obradović na današnjoj konferenciji za medije.

Ako savladaju Srbiju, crnogorski rukometaši će čekirati vizu za Poljsku. Obradović ističe da je najveća prednost naše selekcije timski duh, atmosfera i mladost. Poručio je da su mu dobro poznate prednosti Srbije i kvalitet koji ta selekcija posjeduje.

Selektor vjeruje da će aduti njegovog tima doći do izražaja.

"Mi znamo prednosti Srbije, njihovih igrača pojedinačno, ali znamo i one druge osobine na koje ćemo da ukažemo i da treniramo ove naše momke. Jeste, to je ekipa sastavljena od igrača iz Bundeslige, igrača koji su igrali fajnl-for Lige šampiona, ali imamo i mi svojih aduta. Ja vjerujem da će ti aduti doći do izražaja. Sigurno da će važnost utakmice uticati malo na naše momke, ali uticaće i na njih", poručio je Obradović.

Šef stručnog štaba naše reprzentacije je poručio da ih Srbija neće moći taktički iznenaditi.

"Ogromna je razlika između prvog meča i ovog sada, jer smo tada prvi put nastupili u podmlađenom sastavu. Oni neće sigurno puno mijenjati, Crna Gora sa druge strane ide sigurnim korakom naprijed. Ja sam ubijeđen da ćemo mi pobijediti Srbiju, moramo da je pobijedimo. Ne interesuje me šta se dešava u njihvoj reprezentaciji. Oni su me dosta prozivali da ja destibilizujem reprezentaciju Srbije. Rekao sam im da sam ja selektor Crne Gore i da nemam veze sa Srbijom. To je urađeno sigruno namjerno. Ali to je sada nebitno za nas. Znamo šta hoćemo i šta želimo. To nam je samo bitno", naglasio je Obradović.

Direktor svih muških reprezentacija Crne Gore Petar Kapisoda kazao je da smo dobrim igrama sami sebe smo doveli u situaciju, da plasman na šampionat Starog kontinenta zavisi od posljednja dva meča u grupi.

"Ne želimo uopšte da opterećujemo ekipu, da stavljamo pritisak na njih. Nema moranja, oni samo moraju da pristupe utakmici na pravi način, na način na koji su odigrali prethodne četiri utakmice. Taj pristup je nama donio šest bodova. Iskreno se nadamo da ćemo sljedeću srijedu dočekati svi zdravi. Za sada je to sve kako treba. Melić je imao problema sa koljenom koje je sanirao. Drago mi je da ćemo imati veći broj dana za pripreme", izjavio je Kapisoda.

Istakao je da Crna Gora ima specifičnu mladu ekipu, kojoj je svaki trening od velike koristi.

"Kad su na okupu, momci napreduju iz treninga u trening. Što se tiče tehničkih stvari, mi ćemo u srijedu i četvrtak odigrati prijateljske utakmice sa selekcijom Saudijske Arabije. Dobra prilika za igrače koji nijesu imali veliku minutažu u prethodnom period", poručio je proslavljeni rukometni as.

Sa tri pobjede i porazom u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, Crna Gora lider je grupe. Island i Srbija imaju po dvije pobjede, remi i poraz. Izrael je posljednji sa sva četiri poraza.

Dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe igraće na prvenstvo Evrope, kao i najbolja trećeplasirana reprezentacija, kojoj će se računati samo bodovi osvojeni protiv prve dvije ekipe.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније