Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

13. 09. 2015. 22:02 >> 01:26

ĐOKOVIĆ - FEDERER

Kiša odgodila finale US Opena

Novak Đoković i Rodžer Federer večeras igraju za trofej posljednjeg Gren slem turnira u sezoni.

Početak finala US Opena bio je zakazan za 22 sata, ali zbog kiše u Nujorku odgođen je duel prvog i drugog tenisera svijeta.

Kiša je prijetila da duel Đokovića i Federara pomjeri za sjutra, ali je konačno stala oko pola sata nakon ponoći po našem vremenu, a finale je počelo u 1 sat i 20 minuta. 

 

Sljedeće sezone organizatori turnira neće imati ovakvih problema, pošto će do sljedećeg izdanja US Opena biti završen krov na stadionu "Artur Eš".

Finale Otvorenog prvenstva SAD-a biće njihov 14. međusobni duel na nekom od četiri najveća turnira, ukupno 42, a Federer ima jednu pobjedu više. Na US Openu su se do sada sastali pet puta, Federer vodi sa 3-2, ali je Đoković dobio posljednja dva meča, 2010. i 2011. godine.

Federer igra u sjajnoj formi, posljednji put je izgubio set u finalu Vimbldona - upravo u meču protiv Đokovića.

Đoković juri svoju jubilarnu desetu titulu na Gren slem turniru, dok Švajcarac nastoji da sa 34 godine osvoji 18. u svom 27. finalu. Posljednji put Federer je podigao GS trofej 2012. na Vimbldonu.

US Opena nas je podsjetio na neke sjajne poene iz prethodnih međusobnih duela večerašnjih finalista u Njujorku.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније