Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

02. 04. 2017. 21:01 >> 21:22
2

TRI OD TRI

Federer se ne zaustavlja, osvojio i Majami

Švajcarski teniser Rodžer Federer osvojio je Masters u Majamiju, pošto je u finalu savladao Španca Rafaela Nadala u dva seta 6:3 i 6:4.

Fedeks je tako osvojio i treći veliki turnir u 2017. godini, nakon Australijan opena i Indijan Velsa.

U prvih šest gemova obojica su propstila po tri brejk lopte.

Nadal je prvi popustio, Fedeks je u 8. gemu stigao do brejka, a onda odservirao za 1:0 (6:3).

U drugom setu vđjen je sličan scenario. Švajcarac je kod rezultata 4:4 napravio novi brejk i potom servisom stigao do titule.

Federer je prigrlio treći trofej u Majamiju, dok je Nadal izgubio peto finale.

"Čestitam Rafi na sjajnom povratku. Drago mi je što smo zajedno ovdje gdje je sve počelo 2004. Igrali smo mnogo puta i nijesam uvijek ja uživao u pobjedama. Vjerujem da ćeš kad-tad osvojiti ovaj turnir. Uskoro počinje i sezona šljake i stvari će krenuti kako treba za tebe. Ja i dalje živim san. Ne mogu da vjerujem kako sam započeo ovu sezonu. Hvala svima koji su bili uz mene kad je bilo teško", rekao je Federer poslije meča na terenu.

Švajcarac je osvojio 1.000 ATP bodova i od ponedjeljka će biti četvrti igrač svijeta. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније