Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

L.V.

30. 03. 2024. 11:02 >> 11:05
Čitaj mi:

MASTERS MAJAMI

Renesansa Grigora Dimitrova: Pobjeda poslije decenije nad Zverevim, povratak u TOP 10

Bugarski teniser Grigor Dimitrov igra sjajno u Majamiju – stigao je do finala Mastersa na Floridi pobjedom nad Aleksandrom Zverevim 2:1 (6:4, 6:7, 6:4), prvom nad Njemcem nakon 10 godina.

Ovim trijumfom će Dmitrov da se vrati u TOP 10 tenisera svijeta, prvi put nakon 260 nedjelja.

Bugarin je posljendji put slavio nad Zverevim kada je Njemac bio na početku svoje karijere, i tek 135. igrač svijeta. Od tada do sinoć je vezao sedam poraza.

U dosta izjednačenom duelu odluka je pala u sedmom gemu trećeg seta kada je Dmitrov iskoristio brjek loptu i do kraja meča je sačuvao svoj servis.

Inače na meču su bila samo dva brejka, oba u režiji Bugarina, dok Zverev nije iskoristio ni jednu od dvije prilike koje je imao.

Dmitrovu će ovo da bude drugo finale na posljenjda tri Mastersa, a prethodno je bilo u Parizu gdje je poražen od Novaka Đokovića.

Ako tome dodamo i da je osvojio turnir u Brizbejnu onda možemo da kažemo da se Bugarin vratio na stare staze, kada se prije desetak godina o njemu pričalo kao o nekome ko će da se bori za titulu najboljeg igrača generacije.

"Najvažnija promjena je što uspijevam da pobjeđujem najbolje tenisere iz dana u dana. Sve dok to uspijevam, napredovaću na listi. Naravno prije toga je neophodan naporan rad, posvećenost.Sve to se dešava posljednjih skoro godinu dana", kazao je Dmitrov.

U slučaju poraza on će zauzeti devetu poziciju na ATP listi, a ako bi uspio da slavi protiv Janika Sinera, od ponedjeljka će biti sedmi igrač svijeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније