Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

28. 08. 2018. 10:04 >> 09:47

TUŽAN KRAJ KARIJERE

Ferer se povredom oprostio od US Opena

Španski teniser David Ferer povredom je završio takmičenje na Grend slem turnirima pošto je u prvom kolu US Opena predao Rafaelu Nadalu u drugom setu.

Nadal je vodio sa 1-0 u setovima i gubio 3:4 sa brejkom zaostatka u trenutku kada je Ferer morao da se povuče zbog povrede u predjelu potkoljenice.

David je na kraju meča rekao da je to bio njegov posljednji meč na Grend slem turnirima što je za nekada Top 5 igrača svijeta i jednog od najvećih boraca na ATP turu zaista tužan kraj karijere.

Ferer je prvi set počeo jako dobrim servis gemom u kome je prepustio dva poena Nadalu ali je napadao i to je izgledalo dobro.

Nadal je vrlo brzo uzvratio i poravnao na 1:1 i već u tom gemu je bilo jasno da će Ferer tokom meča igrati promjenljivo. Bilo je poena kada je briljirao ali i onih kada je pravio nepotrebne greške iz igre ili duple servis greške.

Upravo ta dva su od gem lopte u trećem gemu preokrenule "ćurak" na stranu Nadala koji koristi drugu brejk priliku u meču i vodi sa 2:1.

Ferer je u tim trenucima već sakupio 11 neiznuđenih grešaka naspram dvije njegovog protivnika, pa Nadal potvrđuje brejk vrlo lako.

Vidjelo se da Nadal neće toliko forsirati u gemovima Ferera, ali je svoje gemove dobro čuvao. Slično je radio i David sve do posljednjeg gema u prvom setu kada je Nadal iskoristio novi pad koncentracije i greške Ferera da napravi dupli brejk i poslije 43 minuta na terenu povede 1-0.

Ferer je poslije tako izgubljenog prvog seta iznenadio fantastičnim početkom drugog kada dominantno pravi brejk koristeći jednu od tri uzastopne šanse.

Kako došlo, tako i otišlo – tako je "Bik sa Majorke" anulirao prednost "Pit bula". Poslije dva vinera i 15:40, Nadal skraćuje lopticu, Ferer izlazi na mrežu samo da vrati loptu na reket Rafi koji to koristi i vraća egal.

Mlađi od dvojice Španaca je potom poveo, a Ferer je pozvao doktora i bilo je jasno da je problem povreda. Nadalu je koncentracija pala poslije medicinskog tajm-auta rivala, pa je u potpuno nevjerovatnoj situaciji Ferer gotovo hramljući oduzeo servis Nadalu za 3:2. Da sve bude još nevjerovatnije, uspio je i da ga potvrdi, ali dalje od toga nije moglo.

Nadal je osvojio naredni gem, a Ferer je uprkos brejku prednosti na 4:3 morao da pruži ruku Nadalu koji ide u drugo kolo. Rafa će u narednoj rundi igrati protiv Vaseka Pospišila.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније