Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

05. 09. 2018. 08:47 >> 08:28

US OPEN

Rafa preživio dramu sa Timom

Rafael Nadal i Dominik Tim odigrali su meč sezone u četvrtfinalu US opena koji je poslije pet sati i spektakularne borbe pripao španskom teniseru.

Nadal je preživio jedan od najtežih duela u karijeri i na kraju slavio rezultatom 0:6, 6:4, 7:5, 6:7 (4-7), 7:6 (7-5).

Aktuelni šampion je još jednom pokazao koliko je mentalno jak, ali nije samo fraza da se kaže i da je Austrijanac jednako zaslužio da izađe kao pobjednik.

Vjerovatno bi to bio slučaj da je sa druge strane mreže bio bilo ko osim najboljeg tenisera svijeta.

Bez dileme je ovo bio meč turnira, kvalitativno možda i jedan od najboljih u sezoni, a ono što je viđeno u prvih 25 minuta dugo će se prepričavati. Tim je nestvarno započeo meč i dobio prvi set protiv Nadala sa "nulom", prepustivši mu samo sedam poena.

Jednim od najboljih setova ove godine postao je prvi igrač koji je na Grend slemovima dao "krompir" i Nadalu i Đokoviću, ali je brzo uslijedio odgovor Španca.

Polako je Rafa dizao nivo svoje igre, sačekao priliku i u finišu drugog seta se bolje snašao kod serije brejkova za 1-1.

Austrijanac je, za razliku od prethodnih susreta, zadržavao visok nivo tenisa i kada je ispuštao prilike, a činilo se da bi Nadal mogao da mu "ukrade" trijumf jer je dobio treći set, uprkos tome što je Tim imao brejk viška i servirao za vođstvo kod 5:3.

Ali ni "Bik sa Majorke" nije uspijevao da slomi otpor devetog igrača svijeta kao što bi to inače činio – Dominik je prvi napravio brejk u četvrtom dijelu igre, ispustio ga, ali je imao više hrabrosti i koncentracije u taj brejku i izborio odlučujući set.

Pošteno je bilo i da on bude riješen u taj brejku, do tada su obojica imala prilike ali ih nijesu iskoristili. Drama je rasla kako se kraj približavao, i u dodatnom gemu su se smjenjivali u vođstvu, da bi svijet stao kod rezultata 5:5. Tada je Nadal dobio poen na svoj servis, a onda je Tim, poput Novaka Đokovića u finalu Olimpijskih igara 2008, promašio smeč za srceparajući kraj meča za sve njegove navijače.

Španac je odmah otišao da se pozdravi i utješi protivnika, a za finale će se boriti sa Huanom Martinom del Potrom koji je u četiri seta eliminisao Džona Iznera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније