Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

06. 11. 2013. 19:31 >> 19:48
2

TROICKI I ČILIĆ

Đoković osuo paljbu po Antidoping agenciji

Novak Đoković je žestoko optužio predstavnike Svjetske antidoping agencije za neprofesionalizam u slučajevima Troicki i Čilić.

Đoković je optužio WADA i Antidoping tribunal u Londonu da sportistima u ovakvim slučajevima ne daju fer šansu.

"Ne znam koliko ste upoznati sa procedurom, ali kada vas optuže, dužni ste da odete na Antidoping tribunal, koji direktno finansiraju IDTM i WADA. Nikad se nije desilo da igrač dobije spor na tom sudu. Zato je izvjesno da ćete u najmanju ruku izgubiti vrijeme, kao što smo vidjeli u slučaju Marina Čilića. Na kraju se ispostavilo da mu zapravo nijesu našli zabranjenu supstancu u krvi. Čija je krivica što je momak izgubio četiri-pet mjeseci svog života, karijere, novca, ATP bodova, svega? To je njegov posao, njegov život. Ko će odgovarati zbog toga. Viktor neće moći da igra do jula sledeće godine, a ova gospođa, koja je tog dana bila predstavnik WADA na turniru, sjutra će se mirno vratiti na svoj posao. I niko zbog toga neće odgovarati, a samo će on snositi posljedice", rekao je srpski as i dodao: 

“Viktor mi je veoma dobar prijatelj. Ovo su loše vijesti za sve nas koji smo bliski sa njim. Ovo dokazuje da sistem Svetske anti-doping agencije (VADA) i sama agencija ne funkcionišu. Ne znam da li će sjutra da se desi da osobe zadužene za doping kontrolu, zbog svog neprofesionalizma, zbog svog nemara, zbog njihove nesposobnosti, ne znam da ne zagube moj uzorak ili nešto još gore od toga“, kazao je Đoković.

Srpski teniser je osuo paljbu po Asocijaciji profesionalnih tenisera, jer nije zaštitila Viktora.

“On je pitao da li može da da uzorak sljedećeg dana, jer se osjećao loše, a ne da bi nešto sakrio od njih. Osoba zadužena za testiranje mu je bez iznošenja posljedica rekla da je to u redu i da samo napiše izjavu. Zbog njenog nemara i neprofesionalizma moj prijatelj će sada biti van tenisa godinu dana. A ona će već koliko sjutra najnormalnije da radi svoj posao, dok je to Viktoru zabranjeno. Sada sam nervozan i sam kada je potrebno da uradim neki test zbog svega ovoga što se dogodilo. Viktor je sada sam, a sjutra će to biti neki drugi od igrača kojima ATP neće pomoći. Čilić je bio u sličnoj situaciji. Neke stvari tu moraju da se menjaju“, podvukao je Đoković. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније