Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

S.V. [ Beta ]

05. 02. 2022. 22:51 >> 22:52

NAKON TURNIR U BUENOS AJRESU

Del Potro najavio kraj karijere

Argentinski teniser Huan Martin Del Potro najavio je večeras da će završiti karijeru poslije predstojećeg turnira u Buenos Ajresu.

Del Potro se godinama muči sa povredama, a posebno sa koljenom.

"Proveo sam mnogo vremena razmišljajući i zamišljajući ovaj dan i mislim da je ovo jedna od najtežih poruka koju mogu da prenesem. Znam da ljudi očekuju da se vratim tenisu, ali ovo je više oproštaj nego povratak. Moje koljeno postaje košmar. Godinama sam pokušavao alternativno liječenje, različiti ljekari su pokušali da poprave stvar, ali nisam pronašao rješenje", rekao je Del Potro na konferenciji za medije uoči početka turnira.

Del Potro će u ponedeljak u prvom kolu turnira u Buenos Ajresu igrati protiv sunarodnika Federika Delbonisa, koji je postavljen za šestog nosioca.

"Nikada nisam zamišljao da ću se povući iz tenisa bez prilike da se oprostim i ne mogu da zamislim bolji turnir za to. Vidjećemo šta će se dogoditi poslije ove sedmice, ali jasno je da kao 33-godišnjak želim da živim bez bolova. Ovo je teška odluka", dodao je on.

Del Potro je tokom 17-godišnje karijere osvojio 22 titule, od kojih US open 2009. godine, srebrnu olimpijsku medalju 2016. i bronzanu četiri godine ranije.

Sa reprezentacijom Argentine osvojio je Dejvis kup 2016.

Najbolji plasman na ATP listi ostvario je u avgustu 2018. godine kada je bio treći.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније