Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

04. 03. 2014. 09:25 >> 09:34

CIRIJAK SAOPŠTIO

"Ne znam da li je Beker trener"

Jon Cirijak, bivši menadžer i trener Borisa Bekera, kaže da nije siguran koliko je Njemac dobro rješenje za mjesto trenera Novaka Đokovića.

 

Cirijak je kazao da ne zna da li je Beker dobar trener.

"Ne znam da li je Boris uopšte trener. Možda on tek uči kako da postane trener, isprobava tu ulogu. Ne mogu u ovom trenutku da kažem da li će to profunkcionisati“, rekao je nekadašnji osmi teniser planete.

Cirijak je rekao da ne zna tačno šta je Đoković tražio od Bekera.

„Ako Boris treba da mu poboljša tehniku i udarce, onda on nije pravi čovek za to. U tom pogledu igrača svjetske klase kakav je Novak više ništa ne možete da naučite“, kaže Rumun.

Đoković je nekoliko puta rekao da je Bekera doveo najviše kako bi mu pomogao u mentalnom aspektu igre, pogotovo u završnicama Gren slem turnira.

"Igračima je potreban neko ko zna više od njih o tenisu, da vodi njih i njihove misli, a ne neko ko će im nositi rekete i loptice. Potrebno je da trener ponudi tu ključnu nijansu. Najbolji primjer za to jeste Endi Mari – igra potpuno drugačije otkad radi sa Ivanom Lendlom, Čeh ga je ’stvorio’ mentalno. To je ozbiljan posao sa velikom odgovornošu“, kazao je Cirijak.

Na kraju razgovora za Bild, Cirijak je rekao da se sa Bekerom viđa tri-četiri puta godišnje, da popiju pivo i razgovaraju o svojoj deci.

Đoković rekao je da je uveren da će preokrenuti stvari na svoj stranu na prvom Mastersu u 2014. godini u Indijan Velsu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније