Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

21. 08. 2023. 02:47 >> 03:06
9

NOVA TITULA

Đoković jači od Alkaraza, epsko finale u Sinsinatiju

Novak Đoković fantastičnim preokretom nad Karlosom Alkarazom i rezultatom 2:1 (4:6, 7:6, 7:6) došao je do trofeja mastersa u Sinsinatjiu i tako se revanširao mlađem kolegi za poraz u finalu Vimbldona.

Iako je imao zdravstvenih poteškoća, najbolji srpski teniser je pokazao nevjerovatnu mentalnu i fizičku snagu te je nakon izgubljenog prvog seta i vrlo nezahvalne situacije u drugom, na kraju uspio da preokrene situaciju u svoju korist i okiti se novom titulom. Nekoliko puta je sa strane izgledalo kao da je Alkaraz jednom nogom na najvišem postolju, ali u za Novaka to nije bio slučaj, što mu je kao i mnogo puta do sada pomoglo u novom nevjerovatnom dostignuću.

Đoković je prvi došao do brejka u uvodnom setu, ali ga je Španac već u narednom gemu poništio, a kasnije preokretom poveo sa 1:0. Nije izgledalo dobro, a pogotovo nije radovala činjenica da je Novak odmah pohitao ka svlačionici gdje mu se ukazivala pomoć.

Na startu drugog seta je djelovalo kao da je sve izgubljeno. Đoković je imao problema sa disanjem, napravio je tri vezane duple greške i činilo se da će Španac lakše nego što se očekivalo ponovo slaviti nad znatno iskusnijim igračem.

Imao je Karlos brejk prednosti, ali je Novak uz pomoć čuvenog inata uzvratio istom mjerom i obezbijedio taj-brejk. Alkaraz je poslije dva sata i pet minuta igre imao meč loptu. Ipak, bilo je to na Đokovićev servis, kome nije palo na pamet da tako lako prepusti dvoboj Alkarazu. Srbin je zatim došao do set lopte, prve koju nije iskoristio, ali zato jeste drugu i ušlo se u treći set.

Oba tenisera su bila sigurna na svoj servis, ali je činjenica da je i Španac počeo da osjeća umor davala dodatnu snagu, kako Novaku, tako i njegovoj publici. Često je Srbin vodio strastvene dijaloge sa svojim timom na tribinama, tražeći i najsitniji podstrek za ono što se u nastavku desilo, prenosi Arena. 

Prelomni momenat bio je sedmi gem, kada je Đoković poentirao na protivnički servis. Četiri brejk lopte nije uspio da iskoristi, ali jeste petu i na taj način je došao do kapitalne prednosti. Samo 56 minuta od Alkarazove, do prve meč lopte došao je Đoković. Nije je iskoristio, kod druge je bio nešto bliži, ali je svemirski tenis igrao i Španac, koji je maestralnim udarcem uspio da opstane u meču, a onda i da osvoji gem. 

Karlos je osvojio tri vezana poena na protivnikov servis i sve je izgledalo da ide na brejk. Međutim, Novak je spasio, prvu, pa drugu, pa i treću brejk loptu, zatim osvojio novi poen i došao do treće meč lopte na meču. Ponovo je imao sve u svojim rukama, ali ga je dupla servis greška, bar na kratko, odvojila od titule.

Kako je Alkaraz uspio da se spasi, odlučivao je taj-brejk, odnosno, upravo ono čega je Đoković nekrunisani kralj. Imao je Srbin 3:0, nakon čega je Alkaraz preokrenuo, ali je Đoković smogao snage i sjajnim servisima došao do nove meč lopte, koju je ovaj put i iskoristio.

Bio je ovo jedan od najuzbudljivijih duela u novijoj teniskoj istoriji. 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније