Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

В.Г.

10. 09. 2023. 14:12 >> 14:12

US OPEN

Đoković: Znam šta moram da uradim da osvojim US open

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, igraće večeras sa Rusom Danilom Medvedevim u finalu US opena, a na konferenciji za medije rekao je da zna šta mora da uradi da bi osvojio trofej u Njujorku.

Finale na "Artur Eš" areni biće 36. u karijeri za Novaka Đokovića na grend slem turnirima. Novak je US open osvajao tri puta (2011, 2015. i 2018.), a poslljednji put u finalu je igrao prije dvije godine kada ga je savladao upravo Medvedev.

"Grend slemovi su oduvijek bili najviši prioritet kada pravimo raspored i pitamo se u kojem dijelu sezone želim da igram najbolji tenis, na kojoj podlozi. Uvijek smo željeli da imam raznovrsnost u svojoj igri, da bih mogao na svakom grend slemu, na različitim podlogama, da dam svoj maksimum i da mogu da se borim za titulu. Tako da u tom kontekstu me ne iznenađuje, zato što znam koliko sam se posvetio tome da na grend slemovima igram najbolji tenis i da tu upravo bilježim najbolje rezultate. Da li sam planirao ili sanjao o tome da ću da igram 36 grend slem finala? To ne. Ja sam sanjao kao klinac da osvojim Vimbldon i budem broj jedan na svijetu", rekao je Đoković.

Srpski teniser kaže da je nakon toga počeo da gleda stvari na drugačiji način i da sebi postavlja nove ciljeve.

"I to je nekako raslo s vremenom… postepeno. Međutim, posljednjih par godina sam shvatio da sam stvarno u jedinstvenoj istorijskoj poziciji da oborim te rekorde koji su za mnoge bili neoborivi. Broj nedjelja na prvom mjestu, broj grend slemova i ostalo. Tako da… ja guram, pravim svoju istoriju. Nadal je i dalje tu, sljedeće sezone se vraća, ja ću se potruditi da svaku šansu koju imam za osvajanje grend slema iskoristim. I igram dalje. Koliko će to da traje, ne znam, ali kažem opet - dokle god sam ja na ovom nivou, zašto bih razmišljao o prestanku. Brojke su tu, ja sam ih svjestan i veoma ponosan na njih, ali naučio sam lekciju iz 2021. Ovdje sam nekako u tom jednom momentu išao na taj zlatni grand slem i dopustio sam možda da emocije preovladaju taj dan i nijesam se osjećao svoj na terenu. Potrudiću da to popravim i da to ovoga puta bude drugačije. US Open finala mi statistički gledano nijesu bila dobra, ni uvjerljiva kao finala ostalih grand slemova, ali eto potrudiću se da to malo ispravim u nedjelju". istakao je srpski teniser.

Novak će u finalu za protivnika imati Rusa Danila Medvedeva, iako je većina očekivala finale sa novim velikim rivalom, Karlosom Alkarazom. 

"Nije korektno samo o Alkarazu da pričamo, jer se još ne zna kakav će ishod biti“, rekao je Đoković i nastavio: „Medvedev je igrač, koji je možda malo zapostavljen u tom kontekstu ove godine, zbog mojih mečeva sa Alkarazom. On je čovjek osvojio pregršt turnira i igra na izuzetno visokom nivou. Osvojio je i mastrs na šljaci što ni on sam nije očekivao. Toliko napreduje i fenomenalan je igrač, specijalista za beton. Poznajem njegovu igru veoma dobro. Trenirali smo ovdje pred turnir, pobijedio me je u finalu prije dvije godine. Znam kako voli da igra na ovoj podlozi i u ovim uslovima. On je vjerovatno najkonsistentniji igrač u pogledu rezultata na US Openu u posljednjih pet godina. Stalno je tu, u završnici turnira i očigledno da mu nešto jako odgovara ovdje. Mislim, on i Alkaraz se razlikuju u tom kontekstu, što Medvedev ima to oružje - servis, izuzetno precizan, jak servis. Na svoje servis gemove voli brzo da igra i forsira igrača da konstantno bude u tom njegovom ritmu i onda nekako brzo sve prolazi. Jako je bitno da ako igram protiv njega uspostavim neki svoj ritam, svoj tempo. Znam šta mi je činiti, znam šta treba da uradim da osvojim turnir", zaključio je Đoković.

Finalni meč između Đokovića i Medvedeva igra se večeras od 22 sata po srednje-evropskom vremenu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније