Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

В.Г.

11. 09. 2023. 01:39 >> 01:45
11

US OPEN

Đoković stigao do 24. gren slem titule u karijeri

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, stigao je do 24. grend slem titule, pošto je u finalu US opena savladao Rusa Danila Medvedeva rezultatom 3:0 (6:3, 7:6(5), 6:3) nakon tri sata i 15 minuta igre.

Srpski as je tako postao najstariji osvajač nekog gren slem turnira u open eri.

Đoković je dobro ušao u meč, poveo na svoj servis, a već u narednom gemu uzeo brejk Medvedevu i to sa nulom, da bi ga odmah i potvrdio. Nastavio je Rus da se muči na svoj servis tokom prvog seta, ali je uspio da u osmom gemu spasi dvije set lopte i stigne do 3:5. Međutim, Novak je već na svoj servis uz samo jedan izgubljen poen potvrdio osvajanje prvog seta.

Mnogo veća borba viđena je u drugom setu. Đoković je prva tri gema na svoj servis dobio sa nulom, a ritern udarcima nastavio da pravi probleme protivniku na njegove servis gemove, pa je u sedmom gemu došao do nove brejk lopte koju nije iskoristio. Ipak, nije se dao Medvedev, koji je uzvratio u narednom gemu, ali se ovoga puta izvukao srpski teniser. U 12. gemu Rus je imao priliku da izjednači u setovima, ali je Đoković uz dosta muke sačuvao servis i set odveo u taj-brejk. 

U tom dijelu igre, Novak je gubio 3:1, pa 5:4, ali je po ko zna koji put pokazao mentalnu snagu i sa tri vezana poena stigao do prednosti od 2:0 u setovima. U odlučujućem trećem setu oba tenisera su sigurno počela i lako odbranila servi gemove. Đoković je prvi napravio brejk u četvrtom gemu trećeg seta, ali je Medvedev vrlo brzo napravio ribrejk nakon Novakove duple servis greške. To je razljutilo srpskog tenisera, koji je nakon pauze ponovo oduzeo servis rivalu, koji je potvrdio u narednom gemu sa nulom, pa je rutinski priveo meč kraju.

Đoković je prethodno bio najbolji u Njujorku 2011, 2015. i 2018. godine, a od ponedjeljka će se ponovo vratiti na prvo mjesto ATP liste.

 

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније