Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

18. 04. 2014. 15:07 >> 15:33
2

FERER IZNENADIO ZEMLJAKA

Nadala greške koštale polufinala

Prvi reket svijeta Rafael Nadal poražen je u četvrfinalu Mastersa u Monte Karlu od zemljaka i šestog nosioca turnira Davida Ferera, koji će se u polufinalu sastati sa Stanislasom Vavrinkom.

Ferer je danas igrao svoj najbolji tenis i potpomognut neobično velikim broju neiznuđenih grešaka Nadala došao je do pobjede u dva seta - 7:6, 6:4.

Ferer je sjajno počeo meč, napravivši brejk za 2:0. Ali je Nadal izjednačio nakon maratonskog trećeg gema koji je trajao preko 15 minuta. Od tog trenutka, dva tenisera razmijenila su nekoliko brejkova u prvm setu, prije nego se otišlo u taj-brejk.

Upravo je u tom dijelu igre posrnuo osmostruki šampion u Monte Karlu. nadall je u taj-brejku osvojio samo jedan poen, dok je gomilao neiznuđene greške. Prvi set, koji je trajao čak 85 minuta, Nadal je završio sa 27 neiznuđenih grešaka.

U drugom dijelu meča, Ferer je napravio dva brejka,  u drugom i sedmom gemu, i poveo 5:2. Nadal je uzvratio ribrejkom i potom osvojio gem na svoj servis za 5:4, ali je Ferer iskoristio drugu priliku da odservira za set i veliku pobjedu nad "kraljem šljake".

Prije današnjeg duela, Nadal je savladao sunarodnika u 17 uzastopnih mečeva na šljaci, a ovo je tek druga pobjeda Ferera nad Rafom na toj podlozi.

Ferer će za mjesto u finalu igrati protiv trećeg nosioca Stanislasa Vavrinke, koji je u četvrfinalu savladao Miloša Raonića.



Osvajač Australijan Opena Stanislas Vavrinka prvi je obezbijedio mjesto u polufinalu. Švajcarac je danas savladao Kanađanina Miloša Raonića 7:6, 6:2. Meč je trajao 90 minuta.

Nakon Gren slema u Melburnu, Vavrinka se prvi put plasirao u polufinale nekog turnira Nakon Gren slema u Melburnu, Vavrinka se prvi put plasirao u polufinale nekog turnira

U prvom setu, Vavrinka i Raonić nijesu gubili gemove na svoje servise, nije viđena čak nijedna brej šansa, pa je set završen u taj-brejku. Kanađanin je u taj-brejku osvojio prvi poen na servis Vavrinke i poveo 3:0, ali je Švajcarac uspio da preokrene i povede 1:0 u setovima.

Na startu drugog seta Vavrinka je napravio brejk i poveo 2:0, a kasnije, u sedmom gemu, još jednom je oduzeo servis Raoniću, koji nakon toga nije uspio da se vrati u meč. Vavrinki, kome će ovo biti drugo polufinale u Monte Karlu, napravio je 30 vinera i 28 neiznuđenih grešaka, dok je Raonić napravio po 17 vinera i grešaka.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније