Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

10. 01. 2024. 13:37 >> 13:37
Čitaj mi:

MEČEVI SE NEĆE IGRATI POSLIJE 23 ČASA

Svjetska teniska udruženja postigla dogovor o satnici na turnirima

Svjetska teniska udruženja tenisera i teniserki ATP i WTA postigli su dogovor o satnici na turnirima, kako mečevi u večernjem dijelu programa ne bi trajali do ranih jutarnjih sati.

Prema novim pravilima, mečevi na ATP i WTA turnirima neće trajti poslije 23 časa, prenio je BBC.

Tokom takmičarskog dana na svakom terenu neće biti igrano više od pet mečeva, kako bi se izbjeglo da igrači do kasno ostaju na terenu, što je "negativno uticalo na igrače i navijače".

Njemački teniser Aleksandar Zverev je prošlog februara pobijedio Amerikanca Džensona Bruksbija na turniru u Akapulku u meču koji se završio u 4.55 ujutro po lokalnom vremenu, što je najkasniji završetak jednog profesionalnog teniskog meča.

Međutim, uz dozvolu supervizora, mečevi će moći da počinju i poslije 23 časa, a organizatori turnira će moći da traže izuzeće na osnovu vremenskih uslova ili lokalne kulturne tradicije u izuzetnim okolnostima.

Predloženo je da noćni program turnira ne počne prije 19.30, a idealno bi bilo sat vremena ranije.

Pravila će biti testirana tokom ove godine, a dalja revizija biće obavljena krajem godine.

Grend slem turniri imaju sopstvena pravila i na njih ne utiču nova pravila svjetskih udruženja.

Međutim, organizatori Australijan opena uveli su izmjene, kako bi se izbjegli kasni završeci mečeva, među kojima i onaj iz prošlog januara, kada su Britanac Endi Marej i domaći igrač Tanasi Kokinakis završili u 4.05.

Od ove godine večernji program počeće u 19 časova, a na glavnim terenima u popodnevnim satima biće igrana samo dva meča, kako bi večernji program počeo na vrijeme.

Vimbldon je jedini grend slem turnir na kome se igra prekida u 23 časa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније