Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

25. 01. 2024. 13:57 >> 13:56

AUSTRALIJAN OPEN

Džen zakazala finale sa Sabalenkom

Kineska teniserka Cinven Džen plasirala se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobijedila 93. teniserku svijeta Ukrajinku Dajanu Jastremsku poslije dva seta, 6:4, 6:4.

Džen, 15. teniserka svijeta, pobijedila je poslije sat i 37 minuta i prvi put u karijeri se plasirala u finale grend slem turnira.

Jastremska je dobro počela, oduzela je servis protivnici u drugom gemu i povela sa 2:0. Džen je odmah vratila brejk, a zatim je u sedmom gemu napravila i drugi i povela sa 4:3. Ona je tu prednost sačuvala i povela u meču.

Kineskinja je dobro počela drugi set, napravila je brejk sa 2:1, ali je Jastremska odmah uzvratila i izjednačila na 2:2. Teniserke su poslije toga osvojile po gem na svoj servis, a u sedmom gemu Džen je bez izgubljenog poena napravila novi brejk i povela sa 4:3.

Do kraja je sačuvala prednost brejka i plasirala se u finale prvog grend slem turnira u sezoni.

Ona će u finalu igrati protiv aktuelne šampionke Arine Sabalenke iz Bjelorusije, koja je danas pobijedila Amerikanku Koko Gof 7:6, 6:4.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније