Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

05. 09. 2014. 08:41 >> 08:44

IMAO DVA SETA ZAOSTATKA

Federer preživio dvije meč lopte

Rodžer Federer je bio blizu eliminacije od Gaela Monfisa, gubio je 0:2 u setovima, potom u četvrtom spašavao meč lopte Francuza, ali ipak uspio da preživi i dođe do pobjede i polufinala US Opena sa Marinom Čilićem.

Monfis je sjajno odigrao prva dva seta, potom je u četvrtom imao dvije šanse da izbaci bivšeg broja 1, ali Federer je impresivno reagovao i obezbjedio mjesto među četiri najbolja na turniru u Njujorku, nakon trilera koji je trajao tri i po sata.

U desetom gemu četvrtog seta, francuski je propustio dvije meč lopte, a Federer to odmah kaznio brejkom, da bi peti set bio čista formalnost.

"Nijesam mislio ni da je cilj predaleko kada je Gael imao dva seta viška, ali sam znao da mogu da igram bolje. Kada je imao dvije meč lopte, rekao sam sebi, to je to – ako padam, neću to učiniti bez borbe. Nijesam smio da promašim, ali sam servirao dobro, ostao u meču i uspio da ga preokrenem. Osjećao sam se sjajno u petom setu", rekao je Rodžer nakon meča.

To je deveti put u Fedeksovoj karijeri da stigne do preokreta nakon gubitka dva seta, a posljednji put mu je to pošlo za rukom 2012. godine na Vimbldonu protiv Žulijena Benetoa. Te godine je trijumfovao na terenima "Old Ingland Klaba".

Upisao je svoju osmu pobjedu protiv Francuza, koji je ostao na dvije pobjede.

Osvajač 17 Gren Slem titula igraće za plasman u finale, i šansu da osvoji svoj šesti US Open, sa Hrvatom Marinom Čilićem, dok se u drugom polufinalu sastaju Novak Đoković i Japanac Kei Nišikori.

 

Federer je krenuo silovito u meč sa Monfisom, napravio pritisak na protivnika, ali Francuz je šokirao Švajcarca i publiku napravivši brejk u petom gemu, koji mu je omogućio da povede u setovima 1:0.

Novo iznenađenje za Federera i njegove navijače Monfis je priredio odmah na startu srugog seta, napravivši novi brejk, a njegova taktika omogućila mui je da u devetom gemu još jednom oduzme servis Federeru i stekne dva seta prednosti.

Petostruki osvajač US Opena je konačno u trećem setu našao način da odgovori na sjajne udarce Monfisa, napravio je brejk, ali ga je odmah protraćio. Ipak, fedeks je odgovario već u sljedećem gemu novim oduzetim servisom, a stečeni brejk sigurno je čuvao do samog kraja i uspio bez izgubljenog poena da ostane u meču.

Velika borba nastavila se na početku četvrtog gema, kada su dva tenisera opet razmijenili brejkove, ali prava drama tej je uslijedila.

Nakon nekoliko Federerovih grešaka, Monfis je došao do dvije meč lopte, ali je malo izgubio živce kada je propustio prilku da se plasira u polufinale.

Federer je iskoristio momentum u odlučujućem setu, nije imao problema na servisima, dok je napravio novi brejk i sveo Monfisove šanse na minimum.

Švajcarac potom bez ikakvih problema stiže do pobjede protiv rivala, koji se sve teže kretao i disao, a sve je bilo jasno nakon petog gema, kada je stigao do duplog brejka, a kasnije i konačnog trijumfa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније