Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

14. 09. 2014. 16:54 >> 16:53

ČEKAJU IH FRANCUZI

DK: Fedeks odveo Švajcarsku u finale

Teniska reprezentacija Švajcarske plasirala se u finale Dejvis kupa pobjedom nad Italijom u Ženevi.Nakon dva dana Švajcarska je vodila sa 2:1 u pobjedama, a ključni bod domaćinu donio je Rodžer Federer, koji je u tri seta savladao Fabija Fonjinija sa 6:2, 6:3, 7:6 (7-4).

Rival Švajcarcima u finalu biće Francuska, koja je još u subotu obezbijedila trijumf nad Češkom.

U prva dva seta Rodžer je dominirao, nije dozvolio nijednu brejk šansu rivalu i lako je došao do 2:0 u setovima. U trećem setu Fonjini je pružio najjači otpor, propustio je i tri vezane brejk prilike, zatim je spasao jednu brejk loptu, set je otišao u taj brejk.

U taj brejku se Italijan držao do 4:4, a onda je Federer vezao tri poena i odveo Švajcarsku u finale.

“Lijepo je dijeliti emocije sa navijačima i voljenim osobama, a i lijep je ojsećaj dijeliti uspjeh sa saigračima u timu. Bilo je odlično“, kazao je Federer.

Finale Dejvis kupa na programu je od 21. do 23. novembra, a domaćin je Švajcarska.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније