Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

01. 06. 2015. 21:26 >> 22:07

ĐOKOVIĆ OCIJENIO

Nadal na šljaci trenutno najveći izazov

Prvi igrač svijeta Novak Đoković rekao je da je četvrtfinale Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala vjerovatno najveći izazov koji trenutno može da ima u tenisu, ali je naglasio da zna šta treba da radi.

"Eto, došli smo do tog meča koji je željno iščekivan. Četvrtfinale će biti teško, to je vjerovatno najveći izazov koji mogu da imam u tenisu, pobijediti Nadala na Rolan Garosu. Njegov skor koji ima na ovom terenu (70 pobjeda i jedan poraz) dovoljno govori o njemu", rekao je Đoković novinarima.

On je danas pobijedio Rišara Gaskea u tri seta, 6:1, 6:2, 6:3, i tako izborio četvrtfinale protiv Nadala, rekordera po broju osvojenih grend slemova u Parizu. Španac važi za najboljeg igrača na šljaci svih vremena, a u Parizu je uvijek pobjeđivao Đokovića, uključujući i polufinale 2013, kada se igralo pet setova.

"Imao sam nekoliko mečeva u kojima sam bio vrlo blizu da ga pobijedim, pogotovo 2013. i to mi uliva nadu da mogu da pobijedim i sada. Naravno da ću ući u meč sa željom da pobijedim. Samopouzdanje od broja pobjeda ove sezone će mi pomoći, probaću da budem psihički čvrst, da imam visok intenzitet, pravilan, pozitivan pristup meču u svakom pogledu. Ipak, igra se u tri dobijena seta, a mi pričamo o Nadalu na šljaci. Opet, svjestan sam da treba da igram na vrhuncu da bih uspio da ga pobijedim. Znam šta treba da radim, a i on, sa druge strane, osjeća veliki pritisak", rekao je Đoković.

Nadal je poslije serije loših rezultata na šljaci i dugog odsustva pao na sedmo mjesto rang-liste.

"Jeste četvrtfinale čudna situacija, jer smo i on i ja na vrhuncu naših karijera u posljednjih pet godina, sličnih smo godina i trenutno stanje na rejtingu nije realno stanje, ali to je tako kako jeste i moram da se suočim sa tim, kao i on što mora da se suoči, jer ni za njega ovo nije bio najpovoljniji meč, ali šta je tu je. Obojica ćemo ući sa željom da pobijedimo", rekao je Đoković.

Meč protiv Gaskea djelovao je rutinski za reprezentativca Srbije.

"Prva tri gema trajala su više od 20 minuta i mislim da sam tu uspio da slomim otpor, prije svega fizički, jer on nije pretjerano spreman igrač. Više je igrao na talenat i na vještinu udaraca koju ima, ali sam svjestan da su dva duga meča ovdje sigurno uticala da ne bude toliko svjež. Poslije trećeg gema stvari su došle na svoje mjesto", rekao je Đoković.

Novinare je zanimalo i u čemu je tajna lakoće s kojom Đoković igra.

"Ne postoji jedna reč koja može da definiše moju igru ili uspjeh ili sam nastup na terenu. To je sklop okolnosti koji su sastavni dio mene kao ličnosti, moje igre, vještine udaraca na kojima sam radio. A prije samog rada tu je volja da se napreduje, da se izađe svaki dan na teren, da pronađete motivaciju da igrate svakog dana na visokom nivou. Ako nemate volju, nemate pokretačku snagu za rad. Rad bez volje i cilja nema smisla", zaključio je Đoković.

Nadal: Moje najteže RG četvrtfinale ikad

Španski teniser Rafael Nadal rekao je danas da će mu meč sa Novakom Đokovićem biti najteže četvrtfinale na Rolan Garosu ikad, a ulogu favorita dodijelio je srpskom igraču.

"E, sad možemo da pričamo o Đokoviću", rekao je Nadal poslije današnje pobjede u četiri seta nad Džekom Sokom.

"Ovo je bez sumnje moje najteže četvrtfinale na Rolan Garosu. Ali, to nije finale i ne, pobjednik tog meča neće biti osvajač Rolan Garosa već polufinalista. A to je velika razlika. Čak i kad je meč ovako poseban, znate da je u pitanju četvrtfinale, a ne finale kao drugih godina", rekao je Nadal novinarima.

Njih dvojica su se ove godine sastali samo u Monte Karlu, kada je Đoković slavio u dva seta, 6:3, 6:3.

"Igrao sam dobro u Monte Karlu. Izgubio sam 6:3, 6:3, ali sam igrao odlično. Ali, ovo je Rolan Garos, ovo je drugačiji turnir. Rezultat u Monte Karlu vara, jer meč nije bio lak. Moram da igram malo bolje i pokušaću da igram bolje", rekao je Nadal.

Zbog trenutne forme i rejtinga, Đoković važi za favorita, što je Španac i priznao.

"Sada smo u četvrtfinalu, a Novak ima prednost. On je bez ikakve sumnje najbolji igrač na svijetu. Vrlo je dominantan. Vjerovatno se svi slažu da je favorit, ali ja sam došao da se borim i nadam se da ću igrati najbolje što mogu. To je jedini način", rekao je Nadal.

Novinare je zanimalo i da li Nadal misli da mu je Đoković pomogao da postane igrač kakav jeste.

"Ne znam. Kao i uvijek, konkurencija vam daje informacije o važnim stvarima. Novak je bio vrlo, vrlo dominantan u posljednjih nekoliko godina. Osim 2014. u prvih šest mjeseci, kada sam ja igrao dobro i zauzeo prvo mjesto, a poslije sam se povrijedio. Ali, u posljednjih godinu dana bio je vrlo dominantan. Jaki protivnici vam pomažu da znate da li je to što radite dovoljno", zaključio je Nadal.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније