Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Beta ]

22. 01. 2020. 19:13   >>  19:12 6

EVROPA DOBIJA NOVOG ŠAMPIONA

Španija poslije peteraca eliminisala Srbiju

Vaterpolo reprezentacija Španije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Budimpešti, pošto je poslije peteraca pobijedila Srbiju 10:9.

Španija se tako revanširala Srbiji za poraz u finalu prošlog Evropskog prvenstva u Barseloni i spriječila izabranike Dejana Savića da se bore za peto uzastopno evropsko zlato.

Vaterpolisti Španija će u polufinalu igrati protiv pobjednika meča Hrvatska - Grčka, dok će Srbija igrati za plasman od petog do osmog mjesta.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Dušan Mandić sa tri gola, dok su po jedan postigli Sava Ranđelovič, Miloš Ćuk i Nikola Jakšič. U redovima Španije najbolji su bili Felipe Perone i Bernat Sanahuja sa po dva gola.

Srbija je dobro počela meč i golovima Mandića povela sa 2:0. Imali su izabranici Dejana Savića i 3:1, ali je onda uslijedio veliki pad u igri, što su Španci maksimalno iskoristili. Serijom 4:0 Španija je na veliki odmor otišla sa dva gola prednosti.

Španija je prednost održala i u trećoj dionici, pa je u posljednju ušla s golom prednosti. Srbija je u uzbudljivoj posljednjoj četvrtini izjednačila golom Mandića, ali je potom propustila veliki broj prilika da povede pa je meč riješen nakon peteraca.

Filipović, Ćuk i Aleksić su bili precizni sa penala, Prlainović i Mandić nijesu, dok na drugoj strani nije pogodio jedino Munariz, pa će tako Evropa dobiti novog vaterpolo šampiona.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније