Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Л.К.

11. 08. 2023. 19:45 >> 19:50
2

NEMAJU BAZEN U HN

Jadran će mečeve LŠ kao domaćin igrati u Trebinju

Vaterpolisti Jadrana će u sezoni 2023/24. utakmice Lige šampiona kao domaćini igrati u Trebinju zato što u svom gradu nemaju zimski bazen koji ispunjava uslove za evropsko takmičenje.

Prvi put će biti domaćini 7. oktobra kada dočekuju Jadran iz Splita

Održana je konferencija za medije kojoj su prisustvovali čelnici Opštine Herceg Novi i grada Trebinja, Hidroelektrane na Trebišnjici i PVK Jadran.

"Sticajem okolnosti, Jadran trenutno nema svoj zimski bazen za ovaj rang takmičenja. Već u oktobru na zatvorenom bazenu u Trebinju igramo prve utakmice Lige šampiona. Na ovaj način naš klub, koji postoji 100 godina, pomoći će promociju vodenih sportova u ovom gradu i Bosni i Hercegovini. Važno da se ovakvi sportovi razvijaju i u Trebinju, pošto su u okruženju gradovi koji su dali velike vaterpolo klubove poput Jadrana, Primorca, Juga pa je sasvim logično da se Trebinje pozicionira kao budući vaterpolo i plivački centar", rekao je predsjednik Jadrana Boro Lučić.

Jadran je u grupi C Lige šampiona sa Ferencvarošem, Jadranom iz Splita i pobjednikom kvalifikacione grupe A.

"Nadam se da će ovo doprinijeti da i Trebinje bude prepoznatljivo kao grad vaterpola u nekom narednom periodu i da će se naša saradnja u oblasti sporta nastaviti na obostrano zadovoljstvo. Vaterpolo klub Jadran kao brend ne samo Herceg Novog, nego i Crne Gore, umnogome će pomoći da se u Trebinju pojačava kvalitet igre i da bude sjedište vaterpola. U Herceg Novom trenutno radimo projekat za novi olimpijski bazen koji će biti sličnih gabarita kao ovaj u Trebinju", rekao je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније