Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

N. N.

23. 03. 2024. 20:39 >> 20:39

JADRAN ZAVRŠIO EVROPSKU ODISEJU

Radanović: Zbog prevelike želje smo primali golove iz kontri

Pirovom pobjedom nad Savonom u Trebinju (13:12), vaterpolisti Jadrana su završili evropsku odiseju za ovu sezonu.

Krenuli su iz Lige šampiona, osvojili dva od mogućih 18 bodova u grupi C Lige šampiona, preselili se u Evrokup i ispali u osmini finala.

Taj epilog se naslućivao od 8. marta, kada je tim Petra Radanovića u gostima poražen 16:10 od drugoplasirane ekipe Serije A.

I večeras je Savona povela 2:0, pa 4:2, pa je bilo jasno da je preokret nemoguć. Za utjehu bar ostaje trijumf.

„Teško je kad uđete u utakmicu sa dva-tri lagano primljena gola. Poslije smo se stabilizovali, igra nije bila toliko loša, ali mislim da smo zbog prevelike želje da postignemo gol dozvoli sebi da ih primimo četiri iz kontre. Za ovakvu ekipu kao što je Savona to je nedopustivo”, rekao je Radanović.

I treneru Novljana je jasno da je sve riješeno na sjeverozapadu Italije.

„Mislim da smo ozbiljne šanse propustili na prvoj utakmici, trebalo je da spustimo na dva-tri gola razlike. To bi bilo prihvatljivo, bila bi potpuno druga priča. Ali, bez Mateja Čaraja je dosta teže, jer igramo sa jednim centrom. Rotacije su drugačije. Ne mogu da zamjerim ništa momcima, prevelika želja je razlog što smo primili lagane golove. Čestitam Savoni, pokazala je da je ozbiljna ekipa i da nije tek tako druga u italijanskom prvenstvu”.

Izvanrednu utakmicu je odigrao crnogorski reprezentativac Jovan Vujović, jer je dao tri gola i iznudio mnogo isključenja.

„On je definitivno u uzlaznoj putanji, reprezentacija ga je izbacila u orbitu. Bio je sjajan večeras. On je bio jedini centar, to je koristio na pravi način i pokazao sav svoj potencijal. Na njemu je da radi i da uđe u kontinuitet utakmica, da ne bude oscilacija. Nadam se da ćemo u narednom periodu to i uspjeti”, poručio je Radanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније