Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

27. 03. 2024. 21:25 >> 22:31
Čitaj mi:

PREMIJER REGIONALNA LIGA

Hrabri Jadran sjajan u duelu sa dvostrukim viceprvakom Evrope, ali na kraju poraz

Vaterpolisti Jadrana poraženi su od Novog Beograda 15:13 u prvom meču završnog turnira regionalne Premijer lige.

Novljani su protiv dvostrukog vicešampiona Evrope sa super jakim rosterom, igrali hrabro, požrtvovano, bili u egalu cijelu utakmicu, a tokom treće dionice i vodili.

Trener Petar Radovanić i te kako može da bude zadovoljan nastupom svoje mlade ekipe, gdje ima i dječaka koji su tek napunili 17 godina, a koji se nisu uplašili, recimo nekih od najboljih vaterpolista planate kakvi su Granados, Jakšić, Skubakis.

Prije svih igrom mladih nada i bisera crnogorskog vaterpola Danilom Stuparom i Strahinjom Gojkovićem.

Jadran je bio i oslabljen neigranjem reprezentativca Crne Gore Danilom Radovićem kao i slovačkog centra Mateja Čaraja.

Na samom startu meča dva prelijepa loba i pogotka sa obije strane.

Prvo je Vasilije Martinović savladao Darka Đurovića na golu Jadrana, ali uzvratio je Lazar Vukućević koji je vidio da je golman Beograđana Franćesko De Mikelis malo izašao, što je bilo dovoljno da ga savlada preciznim udarcem.

Đurović je sjajno branio u tim trenucima, a Jadran dolazi do prednosti preko Jovana Vujovića.

Novljani nisu prethodno iskoristili peterac jer je Demikelis dobro reagovao, ali u idućem napadu Vujović je iskoristio asistenciju Holanda i doveo naš tim u prednost.

Brzo se Novi Beograd vratio prvo golom jednog od najboljih vaterpolista svijeta, Alvara Granadosa, a onda i golom grčkog reprezentativca Dimitrosa Skumpakisa, koji je iskoristio isključenje Vučurovića.

Potom jedan od najljepših detalja na meču.

Danilo Stupar, momak koji je tek prije sedam dana napunio 17 godina je postigao efektan gol, nakon što je "sjevnula" njegova ljevica sa nekih osam metara, nemoćan je bio De Mikelis.

I u drugoj četvrtini odlična igra Jadrana.

Otvorio je bolje Novi Beograd serijom od 2:0.

Prvo je Alvaro Granados iskoristio igrača više (isključen Gojković), a onda je bio precizan i NIkola Luki.

Jadran je potom i sam napravio seriju sa dva gola ruskog vaterpoliste Ivana Nagaeva.

Novi Beograd na dva gola razlike vraća naš reprezentativni centar Miroslav Perković, ali je već u idućem napadu pogodio Jovan Vujović.

U trećoj četvrtini gotovo tri mininta igre je bilo bez gola, ali ponovo prvi tresu mrežu domaći, ponovo Ortega sa igačem više, kapiten Jadrana Martin Gardašević je prethodno bio blokiran.

Nagaev ponovo pogađa na drugoj strani, gotovo ekspesno, svojim trećem golom.

Ponovo Đurović je zablistao na golu Novljana, a Vasilije Radović je dao gol za treće izjednačenje u ovmo meču, prvo od prve dionice kada je bilo 2:2.

Novi Beograd pravi kontra faul, a Vasilije Radović drugi put na meču dovodi našeg predstavnika do prednosti, pa je Živko Gocić morao da zove tajmaut.

U idućem napadu Nagaev je prvi put dobio isključenje, a Filip Filipović je postigao gol za izjednačenje.

Jadran nije posustajao, i preko Dmirtija Holoda na asistenciju Uroša Vučurovića dolazi do nove prednosti 10:9.

Falilo je malo sportske sreće u narednom napadu, kada je Đurović odbranio šut Ganadosa, iako je Jadran imao igrača manje, ali je Perković uspio nekako da dođe prvi do lopte i uposli Nikolu Jakšića.

Promijenio je Gocić golmana, umjesto De Mikelisa među stative je stao Lazar Dobožanov, reprezentativni golman Srbije.

Međutim ponovo tinejder Stupar preuzima odgovornost i pogađa za 11:10.

Do kraja treće dionce Novi Beograd ponovo dolazi do poravnanja preko Radomira Drašovića. 

Domaći vateprolisti daju prvi gol u nastavku, ponovo preko Perkovića, a onda nakon dva minuta posta, Jakšić u posljednjem sekundu napada Novog Beograda daje gol za +2 za beogradski tim. 

Dimitrij Holod je nakon tajmauta Radanovića pogodio u situaciji kada su Novljani imali igrala više.

Nažalost uslijedio je novi igrač više i za Novi Begrad, a Nikola Jakšić je pokazao zbog čega ga smatraju za najboljeg igrača svijeta. 

Jadran je na minut i po do kraja imao dva dobra šuta, ali Dobožanov je oba puta odbranio i tu je pitanje pobjednika praktično rješeno. 

 Do kraja vrijedno pomena je da se u listu stijelaca upisao još jedan 17-godinjak iz Jadranove škole, Strahinja Gojković. 

Jadran sjutra igra protiv Crvene zvede od 18:30 uz novi prenos na Drugom kanalu Javnog servisa, dok Novi Beograd igra sa splitskim Jadranom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније