Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

T.S

29. 07. 2022. 14:42 >> 14:40

U BERANAMA

Održana manifestacija "Ladica đinđuva po trgu prosuta"

Na Njegoševom trgu u Beranama sinoć je održana osma po redu kulturna manifestacija pod nazivom "Ladica đinđuva po trgu prosuta", u čijem sadržaju je ove godine uživao veliki broj ljubitelja umjetnosti – književnog, muzičkog i likovnog stvaralaštva.

Na manifestaciji, koju je organizovao Sekretarijat za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO Opštine Berane, učestvovala je glumica Vanja Radošević, književnica i književna kritičarka Mirjana Zečević, profesorica u beranskoj Gimnaziji, književnica i recezentkinja Ljerka Petković, pjesnikinje Rebeka Čilović, Kristina Babić, Bojana Barjaktarović Nikolić, profesor u Srednjoj stručnoj školi, pjesnik Rade Jolić, Gradska pjevačka grupa "Gorske oči" i muzički sastav koji čine Anja Boričić, Nikolina Dobrašinović, Stefan i Andrej Pajković.

Na poetsko-muzičkoj večeri gostovali su i akademski slikari iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Rusije, koji trenutno borave u ovom gradu, u sklopu Likovne kolonije, koja se održava u Kaludri – Momir Knežević, Marin Milutinović, Paša Gicić, Dijana Lazović, Svetozar Tasić, Valentina Ilijevska, Asja Kopeina i Irvin Masličić.

Prijatelji manifestacije su "Plantaže 13. jul", kao i ugostiteljski objekti na Njegoševom trgu.

"Ladica đinđuva po trgu prosuta" dio je Beranskog kulturnog ljeta i prepoznata je po bogatom programu i jedinstvenošću.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније