Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ Milena Stanojević Đurović, Radio Crne Gore ]

27. 04. 2023. 15:06 >> 15:09

ISPROBALI OPREMU

Dan Vojske na Cetinju: Predstavljeno naoružanje, vozila...

Građani Prijestonice imali su danas priliku da se upoznaju sa aktivnostima i djelovanjem Vojske Crne Gore. Cilj ove aktivnosti bio je predstavljanje dijela najsavremenije opreme, vozila i naoružanja, ali i da se javnosti predstave uslovi kako neko može postati dio vojne službe.

Potporučnica Biljana Dulović je kazala da su na ovaj način željeli da Vojsku Crne Gore približe građanima koji su mogli da pitaju sve što ih interesuje u vezi sa djelovanjem te službe, ali i da isprobaju pojedine djelove opreme.

"Imamo opremu koju koriste Specijalne jedinice Vojske Crne Gore, odnosno ronioci, imamo dio opreme koju koriste naši inžinjerci, oklopna vozila Oshkosh, tu su predstavnici vojnih akademija za razgovor sa mladima, imamo dio opreme koju koriste naši vojni policajci, odnosno četa Vojne policije, a tu je i vozilo Vojno-medicinskog centra", navela je Dulović i dodala da su zainteresovani mogli da se informišu na koji način mogu postati dio te službe.

"Interesovanje građana za ovakav vid aktivnosti je veliko.Ovo je jedna u nizu naših akcija, odnosno prezentacija. Bili smo i u drugim gradovima, interesovanje je svuda na visokom nivou, ljudi dolaze, pitaju. Mladi pitaju kako to poslije srednje škole, mogu li poslije osnovne da se pridruže i, naravno, kad im predstavimo koji su uslovi za školovanje na Vojnoj akademiji uvijek bude dodatnih pitanja: kako ako nijesam dobar đak ili slično tome, da li postoji opcija da se pridružim Vojsci", pojašnjava Dulović.

Događaj na Studentskom trgu realizovan je u saradnji sa Prijestonicom Cetinje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније