Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Милица Секулић [ TVCG ]

23. 08. 2023. 07:05 >> 07:05

VINICKA

Nema prevoza za đake, ogorčeni roditelji najavljuju blokadu

Učenici Osnovne škole "Vukašin Radunović" iz Berana, njih 75, koji putuju iz sela Vinicka 4. septembra možda neće krenuti na nastavu.

To je odluka roditelja koji već pet godina traže prevoz za svoju djecu, ali tvrde da iz ministarstva na njihov zahtjev ćute.

Roditelji će se već danas sastati sa ministrom prosvjete Miomir Vojinovićem, a kako je kazala Danka Ćeranić, predsjednica Savjeta roditelja MZ Vinicka, roditelji više ne mogu finansijski izdržati da prevoze djecu u sopstvenoj režiji. 

Ćeranić je najavila i blokadu puta Andrijevica-Berane. 

"Blokada neće biti jedan dan, nego svakodnevno. Ima roditelja čija djeca pohađaju nastavu i u prvoj i u drugoj smjeni. Znači, to je vožnja četiri puta dnevno. Da bi prevozili djecu do škole, mi moramo da zapostavimo sve svoje obaveze", požalila se Ćeranić. 

Ona je zamolila ministra i Vladu da riješe ovaj problem.

"Djeca moraju da imaju prevoz u 21. vijeku. Ovo nigdje nema samo kod nas", poručila je Ćeranić. 

Roditelji takođe poručuju da neće slati u školu ni 20 đaka koji pohađaju nastavu u područnom odjeljenju, jer ne žele da im se po ko zna koji put mijenja učiteljica.

"Ta učiteljica se pokazala kao vrstan radnik i pedagog i dobar čovjek", zaključila je Ćeranić. 

Uprava škole, nažalost, nemoćna je da riješi problem koji muči mališane iz ovog beranskog sela. Tvrde da su više puta pisali Vladi i resornom ministarstvu, ali su ostali bez odgovora. 

I dok je rješavanje pitanja prevoza realan zahtjev, nastavni kadar će, kaže direktor škole Željko Golubović, rješavati po slovu zakona, a ne po želji roditelja. 

"Na sastanku direktora već je o tome donešena odluka", kazao je Golubović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније